De Erasmus Universiteit gaat samenwerken met de Universiteit van Dubai. Daarvoor is onlangs een convenant getekend in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

De samenwerking heeft een looptijd van vijf jaar. Het behelst onder andere het uitwisselen van studenten en het opzetten van gezamenlijke onderzoeksprogramma’s.

'Het begin van meer'

Bij de ondertekening waren burgemeester Ahmed Aboutaleb, de Nederlandse ambassadeur Frank Mollen en Mijke Zeegers van de EUR aanwezig. Eesa Bastaki, collegevoorzitter van de Universiteit van Dubai, noemde bij de bijeenkomst de Erasmus Universiteit ‘een prestigieuze universiteit’. Volgens hem bewijst een convenant met de EUR dat de ‘University van Dubai de nummer één kan zijn’. “Dit samenwerkingsverband is nog maar het begin van meer samenwerking in de toekomst.”

De University of Dubai is twintig jaar oud en bestaat uit drie faculteiten: Business, Engineering & IT en Law.