Het team van de Erasmus Universiteit heeft in de eerste poulewedstrijd van het spelprogramma Universiteitsstrijd gelijk gespeeld tegen de Universiteit Twente. De studenten Patrick Aarnoudse, Ymro Hoogendoorn en Kevin Bruggeman leken bijna te verliezen, maar door een gelukkige slotronde eindigden ze met precies evenveel punten als Twente.

In de openingsronde wisten de Rotterdammers, vooral dankzij de kennis van Bruggeman over het werk van Dante, een voorsprong te pakken van 30 tegen 20 punten. Daarna waren het de Tukkers die langszij kwamen door op de bètavragen de punten te scoren.  Aan het begin van de finaleronde keek het team van Erasmus tegen een 90-130 achterstand aan.

Tinbergen

Die ronde pakte echter goed uit voor de EUR-studenten. Hun vraag ging over de Nobelprijswinnende broers Tinbergen en dat was natuurlijk een schot voor open doel voor de Rotterdammers:  Jan Tinbergen was verbonden aan hun universiteit en zijn beroemde motto ‘Van de verdeling komt de winst’ siert de bankjes voor de campussupermarkt op Woudestein. Het goede antwoord werd beloond met 40 punten, waardoor de stand exact gelijk werd. De slotvraag voor Twente over de structuur van meteorieten konden beide teams niet beantwoorden. Het gevolg was het eerste gelijkspel in de quizreeks.

Omdat er in poules gespeeld wordt, ligt alles nog open voor het team van de Erasmus Universiteit. Het team staat nu op een gedeelde tweede plaats achter de Universiteit Utrecht. Leiden heeft nog nul punten. De finale van de show is op 30 september.