Bij het televisieprogramma Universiteitsstrijd van de NTR moet het team van de Erasmus Universiteit het in de poule opnemen tegen Leiden, Utrecht en Twente. In de andere poule strijden de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam,  Eindhoven en Groningen voor een plaats in de halve finale.

Iedere universiteit wordt in het quizprogramma vertegenwoordigd door een team van drie studenten. Er wordt gespeeld in twee poules van vier teams. In drie rondes per poule worden de studenten getest op hun kennis op het gebied van alfa, bèta en gammawetenschappen. Het programma gaat over ‘kennis, redenatie en snelheid van denken’, aldus de NTR. Presentator van het programma is Harm Edens.

Eerste strijd tegen Twente

Namens Rotterdam doen student Openbaar Bestuur Patrick Aarnoudse, Kevin Bruggeman (Economie) en Ymro Hoogendoorn (Econometrie) mee. Zij zullen in de vierde uitzending, op donderdag 15 september om 19.55 uur hun eerste poulewedstrijd spelen tegen de concurrenten uit Enschede. Op 30 september is de finale op tv. Alle uitzendingen zijn op NPO 2.