FENIX 7

Trek in Heineken of Coca Cola? Mijd de Fenix Food Factory dan, al blijft het fantastische terras aanlokkelijk. Zomeravonden besteed je uitstekend met uitzicht op de Maas.

Overdag is de Fenix Food Factory een versmarkt. Je kan er speltbrood halen, maar ook ‘verantwoord’ gebrouwen bier en – natuurlijk – de onvermijdelijke zelf gebrande koffie. Hipsterheaven dus. Een illustratie ook van de wederopstanding van het ooit zo verpauperde Katendrecht.

FENIX 9
Het ‘verantwoord gebrouwen’ bier

'Het beste Rotterdamse bier van de wereld'

’s Avonds is het gros van de kramen in de loods gesloten. Wat openblijft zijn het terras en café De Kaapse Brouwers. Daar haal je bieren als Jaapie, Gozer en Karel. Ze worden in de zaak gebrouwen en moeten ‘het beste Rotterdamse bier van de wereld’ voorstellen. Dat doet de brouwerij door volop te experimenteren, vooral met fruitige smaken.

Een colaatje om een minder biertje mee weg te spoelen? Vergeet het maar. “We zijn hier geen fan van grote corporates. Liever ondersteunen we de kleine ondernemers”, licht de getatoeëerde barmedewerkster toe. En dus zit je al snel aan de roze limonade, waarvan de smaak voor bloedsinaasappel moet doorgaan.

FENIX 1

'Brengt u uw glas weer terug?'

Eric-Kroegrecensie 1-uitsnede

Wat blijft hangen is het lieve. Dat zit hem niet alleen in het ondersteunen van die arme, kleine ondernemers. Het spat van de loods af. Zo staat op de bar een bordje met ‘Brengt u uw glas weer terug?’ waarachter een groot rood hart getekend is. Verder veel smileys en de tekenende uitspraak van een dame aan de bar: “It’s a free world!” Of het personeel dat geen dienbladen, maar roodkapje-achtige mandjes gebruikt om lege glazen op te halen.

Uw recensent rilt nog na. Het voelt zo opgedrongen, dat eindeloze geknuffel. Is een café immers niet de plek waar je zowel lief als leed deelt? Lachen doe je omdat het kan, niet omdat het op elke houtsplinter van zo’n loods gekerfd staat.

Enfin. Wie heeft er nog zin om te chagrijnen op een terras langs het water met uitzicht op Hotel New York?

EM_Kroeg-Fenix-Food-Factory
Lees één reactie