Voorstel van een vriend: ga eens naar de Irish Pub aan de Lijnbaan. Want: chill, goed bier en nog eens chill. Dit is waarom je best mag doorlopen.

Je bent een vrouw? Dan kun je direct al stoppen met lezen. O’Sheas Irish pub lijkt namelijk vooral een stek voor mannen. Een plek waar ze in groten getale samendrommen, sport kijken en hard juichen na een penalty. Mannen die bovengemiddeld lang haar hebben – dat dan weer wel.

Het begint nog goed

Irish Pub 3

Voor het pand staat een vriendelijke uitsmijter. Hij lacht, doet de deur zelfs open. Binnen wachten hoge en lage tafels, een grote bar en een soort huiskamerhoekje, inclusief kleedjes en banken. Leuk: de gokautomaten die er in de buurt staan. Helaas blijkt op deze vrijdagavond niemand bereid zijn zuurverdiende salaris erdoorheen te jagen.

Zoals gezegd: vrouwen zijn schaars, het handjevol Geordie Shore-halfmannen daargelaten. De enkele vrouw die wél het pand betreedt hoort bij mannengroepjes. De mannen uit die groepjes staan in een kring om de andere sekse heen en doen steeds gekkere dansjes naarmate de tijd vordert. Niemand is onder de indruk.

Toiletten

Irish Pub 7

O’Sheas is een mancave. Je trekt je er terug met oudere mannen – vooral dertigers – en drinkt er bier uit vieze – lees: je kon er nauwelijks doorheen kijken – glazen. Naar verluidt doe je je behoefte op ronduit smerige toiletten. De drang om dat te controleren ontbrak bij Uw recensent.

Maar zeker, het is een prima plek om eens met vrienden bij te praten. Bierliefhebber? Ook dan kom je aan je trekken. En de dinsdagavonden, wanneer in de kroeg een pubquiz plaatsvindt, zullen best gezellig zijn. De muzikanten die er zo nu en dan optreden ongetwijfeld ook.

Dorstig

Dus zit je met lang haar, een dorstige mond en een stel slecht bewegende dertigers? Denk er dan eens over na. De liefde van je leven – mits iets wat op een vrouw lijkt – zal je er niet vinden. Gelukkig maar.

EM_Kroeg Osheas Irish Pub
Eric 3 uitsnede