De roeiers van Skadi zijn er afgelopen zondag niet in geslaagd hun titel bij de Varsity, de belangrijkste jaarlijkse roeiwedstrijd voor studenten op het Amsterdam-Rijnkanaal, te prolongeren. De Rotterdammers werden in Houten op 11 seconden tweede achter het Amsterdamse Nereus, dat  voor de 41e keer won, en daarmee logischerwijze recordhouder bleef.

Trots

Skadi-roeien-Varsity-2016-Merijn-Soeters
Beeld door: Merijn Soeters

Als titelhouder bij de Oude Vier, het koningsnummer, waren de verwachtingen bij Skadi, volgens president Falko Michielse, hooggespannen. “We kwamen natuurlijk maar met één doel naar dit evenement, en dat is winst. In die zin is het heel jammer dat we niet gewonnen hebben. Maar de Oude Vier hebben gestreden voor wat ze waard waren. We kunnen trots op ze zijn”.

Volgend jaar revanche

Tot twee kilometer voor het einde lagen de roeiers van Skadi nog een halve bootlengte voor op Nereus. In de laatste kilometer raakte de tank echter leeg. In 2017 willen de roeiers dan ook revanche nemen: “Volgend jaar wordt een belangrijk jaar en dan zullen we weer de beste roeiers afvaardigen.”