Elke maandag staat er in Dit ben ik een andere modebewuste campusbewoner in de spotlights. Deze keer is dat: Katriona Lumsden (22), tweedejaarsstudent IBCoM.

katriona lumsden staand
Beeld door: Ronald van den Heerik

Stijl. “Ik haal veel inspiratie uit de kledingstijl van mijn studiegenoten. Die stijl is veel losser dan van bijvoorbeeld economiestudenten. Dat maakt het voor mij lastig om uniek te zijn met mijn stijl, al probeer ik dat altijd wel. De laatste maanden koop ik steeds meer vintagekleding, waardoor de kans klein is dat iemand anders hetzelfde aan heeft. Als er bij Zara of Mango een keer iets aparts hangt, lopen gelijk heel veel mensen ermee.”

Maastricht. “Maastricht voelt voor mij als thuis, hoewel ik geen ‘Mestreechs’ spreek en er ook niet geboren ben. Tot mijn tweede jaar woonde ik met mijn ouders in Amsterdam, pas daarna zijn we naar Maastricht verhuisd. Tot ik naar Rotterdam kwam voor mijn studie, ben ik er wel altijd blijven wonen. Ik probeer ieder weekend terug naar huis te gaan, vooral omdat er nog veel van mijn vrienden wonen, maar ook omdat het toch wel fijn is als je ouders weer even voor je zorgen.”

Natuur. “Ik ben graag in de natuur. Een aantal jaar geleden ben ik met mijn hele familie naar een huisje midden in de duinen van Schotland geweest. Aan die vakantie heb ik heel mooie herinneringen. Zo weet ik nog goed dat wij meegingen met een jager om op hertenjacht te gaan. Misschien raar om zoiets te doen, maar het was vlak voor de winter en ons was verteld dat die herten anders later in het seizoen zouden doodvriezen.”

Melbourne. “Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, maar ik wil mijn hele leven al naar Australië. Sydney zou ik dan wel vermijden; volgens mij is dat niet meer zo authentiek en is het erg mainstream geworden. Melbourne daarentegen, spreekt me wel heel erg aan; dat is nog veel meer het ‘echte’ Australië, denk ik. Maar sowieso spreken het weer en de manier van leven in Australië mij aan – heel anders dan in Nederland.”