Elke maandag staat er in Dit ben ik een andere modebewuste campusbewoner in de spotlights. Deze keer is dat: Saskia Choffel (21). Zij studeert International Management/CEMS.

Stijl. “Als ik dit pak niet aan heb, draag ik graag vintage kledingstukken die opvallen en net iets anders zijn. Ook kleine details vind ik altijd leuk. Ik ben nog jong en vind dat ik nu nog kan experimenteren met mijn kleding. Ik heb niet echt een vaste stijl; op maandag kan ik iets totaal anders aan hebben dan op dinsdag, zolang het maar laat zien wie ik ben.”

Saskia Choffel1

Sustainability days. “Ik draag vandaag dit pak om de sustainability days, die van 22 maart tot en met 24 maart plaatsvinden, te promoten. We proberen op deze manier bedrijven en studenten bij elkaar te brengen door activiteiten te organiseren. Het is soms best lastig om dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij studenten. Het is jammer dat er vaak maar een kleine groep mensen op evenementen die met duurzaamheid te maken hebben afkomt. Duurzaamheid wordt nog altijd geassocieerd met het eten van quinoa en het maken van bergwandelingen. Daardoor zien we vaak niet hoe groot de impact is die je kunt hebben.”

Dagelijks leven. “Ik probeer in mijn dagelijks leven ook zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Ik doe de verwarming zo min mogelijk aan, en ook met gas en licht doe ik zuinig. Ik koop ook alleen veganistische cosmetica; dus producten die geen dierlijke producten bevatten en ook niet op dieren getest zijn. Bij het kopen van kleding is het wel lastiger om met dit soort zaken rekening te houden. Primark staat er natuurlijk om bekend niet erg duurzaam te zijn, maar veel merken die iets duurder zijn maken dezelfde fouten.”

Nederland. “Ik kom uit Frankrijk, waar de sfeer heel anders is dan in Nederland. Nederland is veel relaxter en de mensen zijn er minder gesloten. Ook is het heel fijn dat je hier overal op de fiets naartoe kunt; in Parijs zou dat nooit mogelijk zijn. De feesten in Rotterdam hebben ook een hele goede sfeer. Ik ga er graag naar toe. Vooral voor undergroundfeesten ben je in Rotterdam op de goede plek.”