Elke maandag staat er in Dit ben ik een andere modebewuste campusbewoner in de spotlights. Deze keer is dat Joong Kim (20). Hij studeert International Bachelor Arts and Culture Studies (IBACS).

Stijl. “Ik kleed me ongeveer hetzelfde als toen ik nog in Korea woonde, maar ik ben nu meer geïnspireerd door skaters. Ik heb geen favoriete merken, maar in Rotterdam koop ik mijn kleren graag bij Funkie House, een winkel waar ze verschillende merken verkopen. Voordat ik naar Rotterdam kwam, zou ik mijn stijl hebben omschreven als verzorgd, ook toen ik in de VS woonde nadat ik uit Zuid-Korea was geëmigreerd.”

Joong Kim
Beeld door: Ronald van den Heerik

Familie. “Ik studeer nu IBACS, maar eerst studeerde ik Economics. Toen ik nog jong was, kreeg ik altijd te horen dat je iets moest studeren wat nut had voor de maatschappij. Ik woon al vijf jaar niet meer thuis en ga maar één of twee keer per jaar terug naar Zuid-Korea. Toch voelt het altijd nog als thuiskomen. De plaats waar ik ben opgegroeid, geeft me nog steeds een nostalgisch gevoel. Met mijn ouders heb ik echter niet echt een hechte band. Ik woon al jaren niet meer bij ze en ik bel mijn moeder hooguit twee of drie keer per maand.”

Eerlijkheid. “Nederlanders zijn directer dan Amerikanen of Koreanen. Ik had een keer een date met een meisje. We gingen uit eten en ze zei dat ze het restaurant maar niks vond. Ik was meteen ongerust, maar ze was gewoon eerlijk. Dat is typisch Nederlands, denk ik, om niet bang te zijn eerlijk te zijn. Wel vind ik het soms moeilijk om contact te leggen met Nederlanders, vooral als ze niet al betrokken zijn bij de internationale gemeenschap op de campus.”

Koken. “Het Nederlandse bier is lekker, maar ik ben niet weg van Nederlandse gerechten. Ik heb het idee dat er veel fastfood is en ik geef de voorkeur aan Koreaans eten. Meestal kook ik hier niet. Ik heb ooit geprobeerd sushi te maken en dat mislukte. Dus als ik kook, dan is het een eenvoudige maaltijd, zoals gebakken rijst of pizza.”