38.000 Rotterdammers hebben een studieschuld

De gemiddelde schuld bedraagt bijna 14.000 euro, iets meer dan het landelijk gemiddelde. Ruim 1000 stadsgenoten zitten met een schuld van meer dan 50.000 euro in hun maag

Beeld: 38.000 Rotterdammers hebben een studieschuld

Eén op de twaalf volwassen Rotterdammers heeft een studieschuld. Die schuld bedraagt gemiddeld 13.872,92 euro. Dat ontdekte RTL Nieuws op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en DUO.

Bij elkaar hebben de inwoners van Rotterdam bijna 528 miljoen euro aan schulden uitstaan bij studiefinancierder DUO. Daaronder zijn 1.358 Rotterdammers met een schuld van meer dan 50.000 euro.

Iets meer schulden dan gemiddeld

Rotterdammers hebben iets meer studieschuld dan de gemiddelde Nederlander. Het landelijk gemiddelde bedraagt namelijk 12.609,74 euro. Ook zijn er meer Rotterdammers met schuld: terwijl het hier één op de twaalf inwoners betreft, is dat landelijk één op de 25. Overigens is de studieschuld van Rotterdammers lager dan die van inwoners van typische studentensteden als Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht.

Deel dit artikel