De twee EUR-deelnemers in de finale van de Brilliant Young Entrepeneurs Award zijn er niet met de hoofdprijs vandoor gegaan. Anti-verkrachtingsarmband Pearltect en wetenschapsnetwerk Valory zaten bij de laatste vier kanshebbers, maar werden verslagen door een project uit Wageningen.

Pearltect was in mei al wel de winnaar van de Philips Innovation Award. Studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam ontwikkelden de armband. De stank moet (potentiële) aanranders en verkrachters afschrikken. Behalve de stank geeft de armband ook een onzichtbare DNA-marker af, waarmee de belager naderhand kan worden opgespoord.

Valory biedt een wetenschappelijk netwerk aan bedrijven. Bedrijven met een abonnement kunnen kwesties voorleggen aan het netwerk. Wetenschappers met een antwoord of een idee kunnen daar dan op reageren. Valory won eerder ook al een prijs, het FlexInnovatieFonds 2015.

Tweedehandskleding

De winnaar van de award is United Wardrobe, een sociaal netwerk waarop je tweedehands kleding kunt verkopen. De studenten uit Wageningen ontvingen een cheque van 15.000 euro.