Twee studentondernemers van de Erasmus Universiteit staan in de halve finale van de Brilliant Young Entrepeneurs 2015 (BYE).

De Pearltect is een armband die een sterke stank verspreidt na activering. De innovatie won eerder de Philips Innovation Award 2015. Studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam ontwikkelden de armband.De stank moet (potentiële) aanranders en verkrachters afschrikken. Behalve de stank geeft de armband ook een onzichtbare DNA-marker af, waarmee de belager naderhand kan worden opgespoord.
Valory biedt een wetenschappelijk netwerk aan bedrijven. Bedrijven met een abonnement kunnen kwesties voorleggen aan het netwerk. Wetenschappers met een antwoord of een idee kunnen daar dan op reageren. Valory won eerder ook al een prijs, het FlexInnovatieFonds 2015.

Nieuwe kennis en contacten

BYE is een wedstrijd van Stichting Jong Ondernemen, die veelbelovende start-ups een duwtje in de rug probeert te geven, door ze aan nieuwe kennis en contacten te helpen. De winnaar krijgt bovendien 15.000 euro aan prijzengeld. De halve finales vinden plaats op 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.