Bij de Erasmus Universiteit hebben zich dit jaar een recordaantal buitenlandse studenten aangemeld. Rotterdam verwelkomt dit jaar 3.900 buitenlandse studenten op een totaal van ruim 23.000 EUR-studenten. Dit meldt RTV Rijnmond donderdag.

‘Daar zijn we buitengewoon blij mee,’ zei decaan Philip Hans Franses van de Erasmus School of Economics.  ‘We zijn er al een tijd mee bezig, omdat we graag zien dat onze opleidingen internationaal bekend staan.’ Student van over de hele wereld komen naar Rotterdam. Ze komen voor een uitwisselingsprogramma of beginnen aan een volledige studie. Economie en bedrijfskunde zijn al langer populair bij de buitenlandse studenten, maar nu trekken ook andere studierichtingen zoals medicijnen, rechten en filosofie veel buitenlandse studenten aan.

Franses: ‘We hebben nu een University College midden in de stad en er zijn meerdere opleidingen, zoals geschiedenis, cultuurwetenschappen, filosofie en psychologie, die Engelse programma’s hebben ontwikkeld.’

Studenten gaan niet alleen in Rotterdam studeren vanwege de goede naam van de Erasmus Universiteit. Ook de stad Rotterdam oefent een flinke aantrekkingskracht op de buitenlandse studenten uit.