Wil je nog meedoen aan de Eurekaweek, dan moet je er snel bij zijn. Aan de Rotterdamse introductieweek doen al in elk geval 2450 eerstejaarsstudenten mee. De organisatie mag maximaal 2800 deelnemers toelaten.

Vorig jaar deden er 2600 studenten mee aan de Eurekaweek. Dat was toen een record.

Ondertussen is de organisatie druk bezig met de laatste loodjes. ‘Het komt nu heel dichtbij’, vertelt bestuurslid Lisa Verver van de Eurekaweek. ‘Je merkt dat iedereen nu een beetje stil wordt en heel hard aan het werk is om de laatste zaken te organiseren. Het gaat nu vooral om praktische vragen, zoals: waar zet je de vuilnisbakken neer, en hoe zorg je dat de deelnemersstromen goed lopen? En er moeten nog groepjes gemaakt worden, en deelnemerstassen gevuld.’

Opgeven voor de Eurekaweek kan nog tot maandag 10 augustus via de website van de Erasmus Universiteit. ‘De Eurekaweek is de beste start van je studentenleven. Je leert veel nieuwe mensen kennen, zodat je niet in je eentje in de collegezaal zit. En je leert ook gelijk Rotterdam kennen’, zegt Verver, in de hoop ook de laatste eerstejaars over de streep te trekken.

De introductieweek begint op 17 augustus. EM zal op een speciale themawebsite verslag doen van alles rond de Eurekaweek.