De viering van de bekerwinst van Feyenoord op NEC hield zondag de stad in zijn greep. Maar de officiële feestelijke ceremonie vond plaats op maandag. De gemeente verwachtte dit jaar minder mensen bij de huldiging dan bij het landskampioenschap in 2023, wat lijkt overeen te komen met de beslissing van veel studenten en medewerkers om de huldiging van Feyenoord op de Binnenrotte niet bij te wonen.

De juiste gelegenheid

Ze zijn het er grotendeels over eens dat het wel of niet overslaan van een werk- of schooldag voor een feestdag afhangt van de gelegenheid. Wat geeft in hun ogen de doorslag? Anonieme respondenten noemen carnaval als een gelegenheid waar veel naar wordt uitgekeken en waar ze voor hebben ‘gespijbeld’. “Verjaardagen zijn een goede reden om een dag vrij te nemen”, schrijft een ander. Toch lijkt het erop dat de tentamens de studenten in hun ijzeren greep hebben, want tijdens het tentamenseizoen wordt er niet aan een vrije dag gedacht.

Mensen die geen vrij konden nemen, konden toch deelnemen aan het feest op de Binnenrotte door naar de livestream te kijken. Op deze manier konden studenten de huldiging stilletjes bekijken vanaf hun laptop tijdens colleges, of konden ze het zelfs hardop aanzetten zodat iedereen ervan kon meegenieten. Wie wil immers het laatste optreden van Lee Towers missen?

Praat mee hoger-lager onderwijs_square_uitslag

Lees meer

Doorbreken van sociale barrières ‘ingewikkelder’ dan het veranderen van de termen ‘hoger’ en ‘lager’ onderwijs

Minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf opende onlangs de discussie over het gebruik van…