krekeltosti mfvr t vat greenweek erasmus mc onderwijscentrum-Daan Stam-7
Studenten konden dinsdag tosti’s met krekels bestellen in ’t Vat. Beeld door: Daan Stam

“Het smaakt eigenlijk nergens naar”, zegt een student. Hij neemt weer een hapje van zijn tosti met krekels. “De krekels zijn knapperig, maar hebben verder weinig smaak.” In de faculteitsbar ‘t Vat bij het Onderwijscentrum kunnen studenten krekels bestellen op hun tosti in plaats van de vertrouwde ham en kaas.

Voedsel-alternatief

krekeltosti mfvr t vat greenweek erasmus mc onderwijscentrum-Daan Stam-8
Jelle bestelt ook een tosti met krekels.

“We willen mensen blootstellen aan andere opties voor duurzame voedsel”, vertelt commissielid Jelle van der Vliet. “Krekels zijn misschien vrij extreem, maar op deze manier worden mensen tenminste geprikkeld om na te denken over duurzame voedsel-alternatieven.” Naast de lunch organiseert de commissie ook lezingen en workshops met thema’s rondom duurzaamheid.

Een betere wereld

krekeltosti mfvr t vat greenweek erasmus mc onderwijscentrum-Daan Stam-9
Een groep studenten neemt samen een eerste hapje van de krekels.

Student Sem twijfelt nog. “Ik ben wel benieuwd, maar ik moet wennen aan het idee”, lacht hij. “Ik heb nog een paar uur de tijd om te beslissen of ik er eentje neem.” Zijn studiegenoot Ellen heeft er al eentje opgepeuzeld. “Ik ben er niet zo fan van”, vertelt ze. “Vorig jaar hadden we maden, en die vond ik veel lekkerder dan de krekels. Ik vind de krekels een beetje taai.” Toch wil ze de beestjes wel een tweede kans geven. “Ik zou ze misschien kunnen bakken met kruiden of zo. Alles voor een betere wereld, hé.”

Lees 2 reacties