Klein motiefje, niet speciaals

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-06_okt2023_Geisje van der Linden
Beeld door: Geisje van der Linden

Het is duidelijk niet de eerste diploma-uitreiking van Olivier Beneder (24) op de Erasmus Universiteit. Na de ceremonie staat hij als eerste bij het beeld van Erasmus voor de traditionele foto. De vier mappen in zijn handen met zijn vier diploma’s, twee bachelors en twee masters, verklappen het ook al. “De uitreiking van Fiscaal Recht is laatst al geweest”, vertelt Olivier over zijn andere master. “Door mijn werk heb ik meerdere pakken. Ik werk al in het ondernemersrecht, denk daarbij onder meer aan overnames. Voor vandaag heb ik niets speciaals gekocht, zo ga ik ook naar mijn werk – wel heb ik nog een das gepakt. In het blauw van het pak zit een klein motiefje. Bij de andere uitreiking had ik een grijs pak met een groene das aan.”

Klassiek, niet te uitbundig, wel feestelijk

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-11_okt2023_Geisje van der Linden
Beeld door: Geisje van der Linden

“Een diploma-uitreiking is toch wat formeler”, zegt Ayşe Geyik (26) over haar zwarte jurk. “Dus ging ik voor klassiek, maar feestelijk en niet te uitbundig – het is geen bruiloft. In blazers en op hakken voel ik mij sowieso fijn, ook naar m’n werk. Jezelf kunnen zijn in je kleding, vind ik belangrijk.” Straks op 2 november, bij de uitreiking van haar tweede master (Strafrecht) doet ze weer een zwarte jurk aan. “Wat langer,  aansluitend en klassiek weer.” Dan is ze net begonnen als advocaat-stagiair. “Het sollicitatieproces liep heel spontaan. Ik ben heel blij. Eigenlijk wilde ik gaan reizen, maar toen kwam de vraag of ik 1 november al kon beginnen.”

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje14

Lees meer

Campus als catwalk: dit dragen studenten aan het begin van het academisch jaar naar college

Strike a pose. Verschillende outfits, verschillende mensen, zo gaan studenten naar…

Uit m’n comfortzone

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-12__okt2023_Geisje van der Linden
Beeld door: Geisje van der Linden

“Een zwart of wit pak vind ik wat alledaags, dat draag ik vaker”, vertelt Nur Aleyna Ayar (24). “Zo in kleur ben ik echt uit m’n comfortzone. Ik wilde me anders kleden vandaag, onderscheidend. Je sluit een bijzondere tijd af.” Nur heeft nog niet actief gesolliciteerd, ze is wel aan het rondkijken nu ze na Privaatrecht haar tweede master heeft afgerond. “De markt is heel breed. Ik zoek een plek waar je jezelf kunt zijn. Dat voel je aan, vooraf weet je dat niet.” De kledingstijl in de advocatuur is meer casual geworden sinds de pandemie, zegt ze. Zij draagt graag pantalons en hakken. “Koop bewust wat langere broeken zodat ik er hakken onder kan dragen en dat de broeken toch tot net boven de grond komen. Ik draag heel graag hakken, niet alleen stiletto’s ook lagere hakken van 8 cm en soms 3 cm.”

Balans tussen vrienden zien, werken, sporten en slapen

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-18_okt2023_Geisje van der Linden
Beeld door: Geisje van der Linden

Wat voor de pandemie een casual friday was, is tegenwoordig de kledingstandaard in de zakenwereld, ziet Luc van Slobbe (25). “Toen was casual zonder das. Wie sneakers droeg, kon een opmerking verwachten. Tegenwoordig is het veel chiller. Maandagen en dinsdagen zijn pakdagen – zonder das wel. De rest van de week maakt het minder uit.” Luc rondde de master Ondernemingsrecht al af in maart, maar krijgt nu pas zijn fysieke diploma. Hij werkt nu als fund analist in Amsterdam, waar hij naartoe is verhuisd. Dit werk past wat meer bij zijn andere master, Financial Economics. “De balans tussen door de weeks vrienden zien, werken, sporten en voldoende slapen, dat is even zoeken en wennen. Maar na zes jaar studeren was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging.”

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-06

Lees meer

Campus als catwalk: ‘Als ik studeer kies ik voor comfort over chic

Laptop, koptelefoon, snacks, wat te drinken, telefoon, de essentials voor een dag…

Hakken zijn niet meer de standaard

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-08_okt2023_Geisje van der Linden
Beeld door: Geisje van der Linden

“Het is een wereld met veel concurrentie, veel haantjesgedrag. Natuurlijk was ik bang dat ik geen werk zou kunnen vinden”, zegt Martina Benard (24). De angst bleek ongegrond. In september is Martina begonnen als junior associate bij een advocatenkantoor, in december wordt ze beëdigd. De contacten voor deze baan heeft ze gelegd tijdens haar bestuursjaar bij het ArbeidsRechtDispuut van vereniging JFR, haar andere master Arbeidsrecht heeft ze een jaar geleden afgerond. Haar groenige pak (lijkt alleen maar blauw op de foto) is iets dat ze ook naar haar werk zou dragen. “Vroeger droeg ik veel hakken, maar dat is niet meer de standaard. Ik draag altijd sneakers nu. Een tijd greep ik wel terug naar de hakken als grote Amerikaanse bedrijven langskwamen, tot opviel dat ook zij vaak sneakers dragen. Kortom: hakken zijn uit de mode in de advocatuur, ook internationaal.”

Terug in Rotterdam en meteen afspreken met (roei)vrienden

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-21a_okt2023_Geisje van der Linden
Beeld door: Geisje van der Linden

Wouter van Dam (25) is voor de diploma-uitreiking overgekomen uit Brussel. Hij is daar tot april trainee bij de Europese Commissie. Daarna hoopt hij als advocaat-stagiair aan de slag te kunnen. “Rotterdam is toch het mooist”, zegt hij. “Ik ben even terug en meteen komt de vriendengroep bijeen. Hij heeft vandaag geluncht met zijn ploeggenoten van Skadi, de roeivereniging waar hij voorzitter van was jaren geleden. Het studentenleven was heel leuk, maar hij was toe aan wat anders. In Brussel draagt hij veel pakken voor z’n werk. “Wel heb ik er voor vandaag een dasje erbij gedaan, het is toch een speciale gelegenheid.” Ook Wouter heeft al een andere masterdiploma: in Economie.

Girl boss enthousiast over een toekomst met meer vrouwen

CampusalsCatwalk-diplomauitreiking-feest-economischrecht-EM-16__okt2023_Geisje van der Linden
Manon, Sacha en Bibi Leander Beeld door: Geisje van der Linden

Bibi Leander (25) en vriendinnen Manon en Sacha hebben nagedacht over wat ze aan wilden doen, vertelt Bibi als haar twee vriendinnen al weg zijn. Bibi en haar familie zijn de laatsten die nog in de hal van het Erasmusgebouw staan, de borrel is zo goed als over. “We wilden girl boss overkomen. Een pak was vroeger iets voor mannen, nu is het ook hip voor vrouwen. Ik draag een klassieke top onder mijn blazer. Zo kan je je in een pak nog steeds vrouwelijk voelen. Ik vind het goed dat veel vrouwen afgestudeerd zijn vandaag. Als je nu een bedrijf ziet met alleen maar mannelijke partners, dan vind ik dat toch niet meer van deze tijd – al zie je het veel.” Bibi wil als trainee beginnen, al weet ze nog niet precies waar. Daarmee zit ze meer aan de bedrijfskundekant, dat was haar tweede master.

Wat draag je onder je yoga-109DiesNatalis-Moniek Buijzen, hoogleraar Communication and Behavioural Change bij de ESSB – foto door Geisje_3

Lees meer

Campus als catwalk: wat draag je onder de toga?

Hiep, hiep, hoera! De universiteit is 109 jaar en dus wordt de Dies Natalis gevierd. Wat…