Lippenstift mee, mochten er plannen worden gemaakt voor vanavond

Geisje_EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-02
Beeld door: Geisje van der Linden

“Als ik ga studeren kies ik voor comfort over chic”, zegt de 20-jarige Anna. “Vandaag werk ik aan een presentatie en een paper, als tweedejaars Communicatie heb ik het blok voor de stage geen tentamens, gelukkig! ’s Ochtends denk ik wel na over wat ik aandoe. Ik wil ook door kunnen als er nog plannen gemaakt worden voor de avond. Ik ben een groot fan van een rode lippenstift, die gooi ik dan dus ook in mijn tas.”

Vooruitwerken in Polak, tentamens voorbereiden in de UB

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-03
Beeld door: Geisje van der Linden

Geen naderende deadlines of tentamens voor Britt (20). De derdejaars Bedrijfskunde werkt momenteel ver vooruit. Ze is bezig met haar thesis. 20 maart is haar eerste deadline, 26 juni de laatste. “Over wat ik aandoe om te studeren, denk ik niet zo na. Oorbellen kunnen bijvoorbeeld uit als ze pijn doen door mijn koptelefoon. Wáár ik studeer kies ik wel bewust. De UB is voor als ik echt wil leren voor tentamens. Polak is voor als ik in het weekend niets gedaan heb, dan ga ik op maandag hierheen. Of als ik vooruit wil werken.”

Geen studiestress, maar belastingaangifte

Geisje_EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-01
Beeld door: Geisje van der Linden

“Ik studeer niet meer”, biecht de 27-jarige Adrien meteen op. “Een paar jaar geleden heb ik de bachelor Communicatie afgerond. Nu werk ik als freelancer, ik ben atleet en influencer. Ik doe aan skimboarding en reis de hele wereld over. Ik woon hier in de buurt en vind dit een fijne plek. Soms zit ik in een koffiebar, maar hier is ook koffie. Minder goed misschien, maar ik drink het voor het effect. Vandaag ben ik bezig met mijn belastingaangifte.”

Studeren zonder blikje Red Bull? Echt niet!

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-07
Beeld door: Geisje van der Linden

“Dit blikje hoort erbij voor mij”, vertelt tweedejaars Pedagogische wetenschappen Gisa (20). “Het liefst ga ik ’s ochtends in Polak zitten met mijn laptop en zie ik het langzaam drukker worden. Vanochtend moest ik eerst werken, maar gelukkig was er nog een plekje. Volgende week zijn de tentamens, daarom ben ik nu veel aan het schrijven en herhalen. Tijdens het studeren luister ik het liefst naar natuurgeluiden of naar de Koran – die Arabische teksten zijn rustgevend.”

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje14

Lees meer

Campus als catwalk: dit dragen studenten aan het begin van het academisch jaar naar college

Strike a pose. Verschillende outfits, verschillende mensen, zo gaan studenten naar…

Kaneelbroodje op de vierde verdieping

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-04
Beeld door: Geisje van der Linden

“Tentamens zijn net geweest. Het nieuwe, moeilijke blok bij Econometrie is net begonnen”, zegt de 20-jarige Clara. De tweedejaars International Bachelor Economics and Business Economics volgt op de vierde verdieping van Polak een videocollege. “Dit is mijn verdieping, hier ben ik vaak te vinden. De bibliotheek vind ik niet zo fijn, want de stoelen zitten niet prettig. Ik wil comfortabel studeren, daar kies ik ook de outfit en de snacks voor. Als lunch had ik een focaccia en een kaneelbroodje, die van de Spar zijn verrassend goed.”

Kleurrijke trui van vriendin die naar de Noordpool is gezeild

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-08
Beeld door: Geisje van der Linden

“Vanochtend had ik zin om iets kleurrijks te dragen”, vertelt Yusuf (25) over zijn felgroene trui. Hij doet in Tilburg de master Law & Technology. “De trui was een cadeau van mijn vriendin. Er staat ‘Esperanza Crew’ op. Dat is de naam van het project waarmee ze naar de Noordpool is gezeild. Het is een fijne trui om online werkgroepen in te volgen. Een beetje suiker van de cola helpt ook om me te concentreren.”

Altijd verzorgd de deur uit

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-09
Beeld door: Geisje van der Linden

Comfortabel, maar wel verzorgd. Daar gaat de 19-jarige Vincent voor als hij een dag gaat studeren. “Ook als ik boodschappen ga doen trouwens. Ik wil altijd verzorgd de deur uit. Ik hou van sieraden. Mijn ringen zie je zo, maar de ketting met parels en de armbanden zitten onder mijn trui. Krijg je als je een tijd bij de sieradenafdeling van de Bijenkorf hebt gewerkt. Comfortabel is ook nodig, want ik zit hier vaak de hele dag, meestal in Langeveld of Polak. Als het donker is, ga ik weg, want is mijn motivatie ook weg.” De eerstejaars International Business Administration heeft over twee weken tentamens.

Wat draag je onder je yoga-109DiesNatalis-Moniek Buijzen, hoogleraar Communication and Behavioural Change bij de ESSB – foto door Geisje_3

Lees meer

Campus als catwalk: wat draag je onder de toga?

Hiep, hiep, hoera! De universiteit is 109 jaar en dus wordt de Dies Natalis gevierd. Wat…