Zerui (24), masterstudent Econometrie

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje07
De helft van Zerui haar garderobe ligt nog bij haar ouders in China. Dat is wel eens lastig als je een bepaald kledingstuk aan wil. Beeld door: Geisje van der Linden

“In deze outfit voel ik mij schattig en vrolijk. ’s Ochtends kleding uitzoeken helpt bij het opstaan, en die start van de dag vind ik lastig. Een nieuwe dag, nieuwe outfit, nieuwe energie. Als het kan match ik mijn telefoonhoesje ook bij mijn outfit. Vandaag staan er roze kersen op mijn vest en telefoonhoesje. Voor presentaties kleed ik mij wel eens serieuzer, maar er is altijd iets schattigs in het geheel.”

Ayca (21), derdejaars Psychologie

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje09
Dat ook de schoenen van Ayca zwart-wit zijn, is geen toeval. Daar heeft ze ’s ochtend voor college nog over nagedacht. Beeld door: Geisje van der Linden

“Deze gele ketting draag ik veel. Het geel is het zomers en geeft festivalvibes. Verder draag ik geen felle kleuren. Dat is heel leuk bij anderen, maar ik ga voor zwart-wit. De outfit is verder vooral comfortabel, dan kon ik nog een beetje slapen bij het college dat om 9 uur begon. Het is formeler dan in het eerste jaar. Door corona droeg iedereen toen joggingsbroeken.”

Marijn (18), eerstejaars bij de International Bachelor Arts and Culture Studies (IBACS)

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje13
Het is volgens Marijn niet moeilijk om ‘fashionista’ genoemd te worden in Zeeland, waar hij vandaan komt. Je valt daar al snel op. Beeld door: Geisje van der Linden

“Ik denk altijd na over mijn silhouet, deze blouse met de uitstekende schouders is een goed voorbeeld. Maar zwart is voor mij de enige kleur. Zo goth ben ik wel. Een goede outfit moet gezien en gewaardeerd worden. Sommige outfits, zoals die van vandaag, zijn te goed voor alleen even twee uur de deur uit. Die verdienen meer aandacht en dan doe ik dus ook iets anders aan.”

Agata (19), ook eerstejaars bij IBACS

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje26
De schoenen van Agata lijken zwart, maar in het zonlicht zie je dat er een ‘regenboogglans’ over de zwarte lak zit. Beeld door: Geisje van der Linden

“Van felle kleuren word ik vrolijk, ook als ik mij verdrietig voel. Ik denk niet dat ik een zwart kledingstuk heb. Het is soms lastig om zo kleurrijk gekleed te gaan, want dan val je op in de massa. Ik ben enorm fan van Harry Styles, hij geeft mij de moed om me wel zo te kleden.”

Bart (26), studeert Media&Journalistiek

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje11
Een spijkerbroek met warm weer? Te warm en onpraktisch, vindt Bart. Beeld door: Geisje van der Linden

“Deze grijs gestreepte set heb ik ooit gekocht voor een bruiloft. Of ja, de bruiloft was een goed excuus om het te kopen. Ik ben wat ouder dan de meeste studenten, dus het maakt mij niet uit als ik opval. Hoewel ik mij nooit heel opvallend kleed. Voor vandaag is een spijkerbroek toch echt te warm, dan werkt dit voor mij veel beter.”

Jordan (18), eerstejaars bij IBACS

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje16
Op Pinterst en Instagram heeft Jordan hele online verzamelingen voor outfitinspiraties. Beeld door: Geisje van der Linden

“Kleuren, printjes en stoffen, daar let ik altijd op. Ook of kledingstukken goed te combineren zijn. Dat ik parelknoopjes, een parelketting en pareloorbellen draag, is geen toeval. Daar heb ik op gelet. Films als Clueless en The Devil Wears Prada inspireren mij. Functioneel is mijn kleding eigenlijk nooit. Vanochtend zat ik in de metro en dacht ik nog: moest ik echt zo nodig dit korte rokje aan?”

Puck (21), volgt de premaster Econometrie

EM-Modeopdecampus-07092022-Geisje21
Puck heeft twee zusjes, en een iemand ‘leent’ wel eens graag een kledingstuk van haar. Maar ze hebben wel alle drie een hele eigen kledingstijl. Beeld door: Geisje van der Linden

“Het is lekker weer, dus ik wilde een rokje aan. Dan draag ik deze laarzen graag, of mijn platformloafers. Ik hou heel erg van mode. Eigenlijk koop ik alles via Instagram, daar doe je inspiratie op bij zaken van over de hele wereld. Dit rokje is van With Consideration uit Australië, dat heeft maar 18.000 duizend volgers op Instagram. Je betaalt wel veel invoerrechten helaas.”