Louka en Em hebben elkaar ontmoet tijdens een borrel van de Erasmus Pride. “Toen ik Louka zag aan de bar, dacht ik: ‘Wow, die is cute. Ik ga met hen flirten’”, vertelt Em. Helaas hoorde Em achteraf dat Louka een relatie had.

Ze zagen elkaar een paar maanden later weer op een feest. Op dat moment was Louka’s relatie uit. “Dus ik dacht: we’re back in business”, lacht Em. Na het feest nodigde Louka hen uit voor een picknick bij de Kralingse Plas. “We zijn daar tot 2 uur ’s nachts blijven kletsen en lachen met elkaar.”

Toch geen brownie

Louka en Em-valentijnsverhaal-eigen foto-2
Ze wilden geen relatie, maar hun gevoelens voor elkaar werden alleen maar sterker. Beeld door: eigen foto

Zelf had Em op dat moment een open relatie op lange afstand. In de zomervakantie, toen diens toenmalige vriendin op bezoek kwam, nam Em haar mee naar een borrel van Erasmus Pride. Die avond belandden Em en Louka – samen met Ems vriendin en een groep vrienden – in een club. “Tijdens het dansen daagde Louka me uit of ik hen durfde te zoenen”, vertelt Em. “Dus ik zoende Louka terwijl ik aan het dansen was met mijn vriendin.” Louka vervolgt: “En toen zoende ik Ems vriendin.”

Nadat Em en diens vriendin uit elkaar waren, brachten de twee nog vaker tijd door met elkaar. “We wilden allebei echt geen relatie omdat we het gedoe eromheen zat waren. Maar we genoten van elkaars gezelschap en beseften dat onze gevoelens voor elkaar alleen maar sterker werden”, vertelt Em. Op een dag appte Louka of Em samen een brownie wilde bakken. Em kwam langs. “Maar de brownie hebben we nooit gemaakt”, lacht Louka. De volgende dag kwam Louka bij Em thuis. “En sindsdien is die bij mij komen wonen”, zegt Em.

Open relatie

Het stel heeft een open relatie. Dat wil zeggen dat ze intieme relaties met andere mensen mogen hebben, zolang ze hún relatie op nummer een zetten. Het is de eerste open relatie voor Louka en die geniet er enorm van. “De vrijheid bevalt goed. We genieten van elkaars gezelschap, maar we genieten ook van andermans gezelschap, waarom kunnen we niet beide hebben?”, zegt Louka. “We vertellen elkaar met wie we omgaan of uitgaan, maar we hoeven geen details te weten.”

Sterke band

“Bij Louka voel ik me thuis”, zegt Em op de vraag waarom hun relatie bijzonder is. “Die geeft mij het gevoel van veiligheid en geborgenheid.” Louka voegt eraan toe: “We hebben een sterke band, het is alsof we elkaars zinnen af kunnen maken, we denken op dezelfde manier en kunnen voorspellen hoe de ander gaat reageren”, vertelt Louka. “Bij hen kan ik kwetsbaar zijn, maar ook sterk en beschermend.” Louka legt diens hoofd op Ems schouder. “En Em ruikt altijd erg lekker.”

Jan en Tilly Schildt EUR liefde valentijn4_ThanhNguyen

Lees meer

Jan en Tilly zijn ruim vijftig jaar samen

Het liefdesverhaal van oud-medewerkers Jan en Tilly Schildt begon toen ze allebei bij de…