Derck en Stephanie leerden elkaar in 2016 kennen toen ze als promovendi werkten bij de RSM. Hun liefde sloeg over tijdens een avondje salsadansen. In 2019 verloofden ze en een jaar later zouden ze in september gaan trouwen. “We hadden alles gepland. We zouden een ceremonie  houden in Yosemite National Park in de Verenigde Staten, want we houden allebei van reizen en de natuur”, vertelt Derck. “En tijdens onze eerste verre vakantie samen door California zijn we ook in Yosemite geweest”, voegt Stephanie eraan toe. Helaas gooide corona roet in het eten. “We waren het wachten beu en besloten uiteindelijk elkaar het ja-woord in Rotterdam te geven, op 31 maart 2021”, vertelt Stephanie.

huwelijksaanzoek_AmberLeijen (3)

Lees meer

Deze RSM-medewerker deed twee jaar over zijn bijzondere huwelijksaanzoek

Derck Koolen en Stephanie Maas werken allebei bij Rotterdam School of Management (RSM).…

Acht maanden later vertrekken ze alsnog naar Yosemite om hun originele plan door te zetten. Voorafgaand  gingen ze twee weken lang op huwelijksreis door heel Mexico. “Door de strenge coronaregels hebben we de plannen nog een aantal keer moeten omgooien, maar uiteindelijke bood een extra huwelijksreis door Mexico uitkomst om aan alle regels te voldoen” aldus Derck. “Dus we namen onze trouwjurk en -pak mee in de koffer”, zegt Stephanie. “We hebben ruim 5000 kilometer afgelegd in Mexico en de koffer lag geregeld op daken van auto of bussen, dat is in Mexico niet zonder risico!”, vertelt Derck. “Een keer regende het heel hard en moesten we de koffer snel van het dak van de auto verplaatsen naar de achterbak.”

Derck Koolen en Stephanie Maas trouwfoto 2022_eigen foto
Het is eindelijk gelukt om een ceremonie te houden in Yosemite. Beeld door: Eigen foto

Een gezin

Bij terugkomst van hun reis ontdekten ze dat Stephanie in verwachting was. Inmiddels is zoontje Victor zes maanden oud en kan hij al vrolijk brabbelen. Of er veel veranderd is door de komst van Victor? “Natuurlijk! Maar we zijn bovenal nog altijd dol op elkaar en de liefde voor elkaar is met Victor verdubbeld”, zegt Stephanie. “En reizen blijven we gewoon doen, Victor is voor zijn 6 maanden met uitstapjes naar de Verenigde Staten, Zwitserland en Saoedi-Arabië ook al een echte wereldreiziger” lacht Derck.

In het interview van 2019 zei het koppel dat ze nooit ruzie hadden. Klopt dat nog steeds? “Jazeker”, zegt Stephanie met een lach. “Alles gaat goed en we hebben nog steeds geen reden voor een ruzie. Zelfs niet met het intense slaaptekort door een baby.”

En nu?

Inmiddels werkt Derck niet meer op de EUR. Hij is team leider bij de
Europese Commissie en universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Ook
Stephanie verlaat binnenkort de RSM en gaat volledig aan de slag bij de Vrije
Universiteit. Het gezin heeft een nieuwbouwwoning gekocht en verhuist eind
dit jaar naar Alkmaar. Stephanie: “Ik ken Alkmaar helemaal niet, maar dat
maakt mij niet uit, zolang we maar elkaar hebben, dan voelt het al snel als
thuis.”