Bron: youtu.be

“O mijn god, het is zo koud!” roept Domnica vanuit het ijsbad. De student Media and Business doet mee met de ice-bath challenge van het Student Wellbeing Program. De deelnemers krijgen voordat ze in het ijsbad plonzen een warming-up. Vervolgens krijgen ze instructies over hoe ze moeten handelen als ze eenmaal in het bad liggen. “Focus op jezelf”, zegt coach Thomas van der Vliet tegen Domnica. “Je moet langzaam ademen en kalm blijven.”

Oefening tegen stressvolle situaties

Student Liberal Arts and Sciences Alexandra zag de challenge op Instagram. Ze was de challenge al eens eerder tegengekomen bij een studentenevenement, maar toen was ze te bang om mee te doen. “Maar nu wil ik het echt doen”, zegt ze. “Ik ga even een handdoek zoeken!”

Momin Qazi van het Student Wellbeing programme wil met deze challenge laten zien dat zijn platform klaarstaat om studenten te ondersteunen. “En we willen gewoon iets leuks doen.” Volgens coach Thomas is de ice bath challenge nuttig om te leren omgaan met stressvolle situaties. “Want je kan dezelfde techniek toepassen in dagelijkse situaties, zoals een belangrijke presentatie, een sollicitatiegesprek of tentamen.”

De voetbaltafel is eigenlijk altijd wel bezet_foto door Shrey Khurana

Lees meer

Nog even genieten van de woonkamer, ‘de enige stressloze plek op de universiteit’

Nog een paar weken en dan verdwijnt de grote witte tent van de campus. De nieuwe locatie…

Halfnaakt op campus

“De eerste seconde dacht ik dat ik dood zou gaan”, vertelt Domnica na afloop. “De coach deed ijs in het bad net voordat ik erin ging! Ik zie er nu uit als een sushirol, ik voel de helft van mijn lichaam niet meer.” Nu ze buiten het bad staat, komt de warmte langzaam terug. “Dat voelt heel gek. En dat terwijl ik halfnaakt op campus sta”, lacht ze.

Masterstudent Strategic Management Max vindt dat iedereen mee moet doen met de ice bath challenge. “Je hoeft daar niet zo lang te zitten als studenten die de challenge doen – zij lagen er twee minuten in. Maar je moet het echt een keertje proberen, want het is leuk. Bovendien leer je altijd iets nieuws over jezelf als je uit je comfortzone treedt.”

loneliness online helping coaching students rachel sender (EM)

Lees meer

Online onderwijs leidt tot slechtere cijfers en studievertraging

Onderzoek van de ESHPM toont aan dat online onderwijs niet gunstig is voor studenten.…