Daarna worden jij en je medestudenten in groepjes verdeeld. Met dit groepje en je gidsen zul je de aankomende week de meeste tijd doorbrengen.

Na het indelen van de groepjes is het tijd voor de openingsceremonie. Belangrijke personen van de universiteit en de stad Rotterdam houden toespraken en er zijn ook een paar verrassingen.

Tegen die tijd kun je wel wat energie gebruiken. Daar is aan gedacht. Tijdens de Eat and Greet op de Binnenrotte krijg je de kans om je medestudenten en je Eurekaweekgids onder het genot van een lunch én een blikje Red Bull of Desparados 0.0 beter te leren kennen. Stokt het gesprek nadat je alles weet over iemands volleybalcarrière in Ridderkerk? Valt er een ongemakkelijke stilte? Niet getreurd. Op de bankjes in Ahoy vind je een QR-code met interessante vragen die je kan stellen om elkaar echt beter te leren kennen.

opening eurekaweek 2021 ahoy foto milena13 (EM)

De opening zag er vorig jaar zo uit

Songfestivalsfeer bij opening Eurekaweek in Ahoy

Surrealistisch veel eerstejaars verzamelden zich maandagochtend in Ahoy voor de opening…

Dansen of karaoke?

Na de Eat & Greet is het tijd om kennis te maken met de prachtige stad die jouw nieuwe thuis wordt. Je begeleiders nemen je mee op een ontdekkingstocht door verschillende delen van Rotterdam. Als je dacht dat dit een relaxte stadswandeling werd, houd die gedachte nog even vast. Je hoeft vást geen gekke opdrachten te doen.

Na een diner bij je gids thuis of bij een vereniging kan je kiezen tussen dansen en zingen. Dansen doe je de Throwback Party in de Maassilo, een voormalige graansilo die nu een van de grootste evenementenlocaties van Rotterdam is. Het feest is in lijn met het thema van de week: Your Time is Now. Op het feest ga je terug in de tijd. Zo heeft elk van de drie zalen muziek uit een ander tijdperk, is er een photobooth en een glow-in-the-darkthema. Toch niet jouw ding? Karaoke doe je tijdens de Karaoke Night in de beruchte bar Fame. Ben jij nou die enkeling die niet vals zingt? Misschien word je wel ontdekt.

Vergeet trouwens niet rond te vragen naar wat de studentenverenigingen allemaal organiseren tijdens de Eurekaweek!

biercantus bier cantus eerstejaars

Lees meer

Zo vind je als eerstejaars een kamer, vrienden en een fatsoenlijke studieplek. Tips van ouderejaars aan jou

Nerveus om te beginnen met studeren en de Eurekaweek? Je bent niet de enige. Deze…