En die vijf finalisten zijn…:

Amir Abdelmoumen, Berfu Ege Söbe, Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS), Kyra Mulders en Sandra Garstka.

Wat waren de criteria voor de nominatie? We zochten iemand (of een groepje van maximaal vijf studenten) die iets buitengewoons heeft gepresteerd. Dit mocht binnen de studie, buiten de studie in het verenigingsleven of op persoonlijke titel zijn. Die prestatie was onbaatzuchtig en maatschappelijk relevant. Na de nominatieronde heeft een jury van studenten en medewerkers de inzendingen bekeken en zo is deze top 5 samengesteld.

We maken de winnaar bekend tijdens The Bye Bye Show, de onofficiële afsluiting van het academisch jaar

The Bye Bye Show

Een onofficiële afsluiting van het academisch jaar met een terugblik met interessante…

Wie zijn deze studenten?

We stellen ze binnenkort uitgebreid aan je voor, maar zo krijg je vast een idee:

Amir studeert Geneeskunde. Uit zijn nominatie blijkt hoe hij zich heeft ingezet voor andere geneeskundestudenten. Via medezeggenschapsraden heeft hij een tegemoetkoming voor coassistenten geregeld, zich hard gemaakt voor loting bij geneeskundestudies en het belang van de #MeToo-beweging binnen de medische wereld aangekaart.

Berfu is een student Management of International Social Challenges. Naast haar voorzitterschap van de Erasmus Sustainability Hub begon ze een eigen sociale onderneming genaamd Gelecek Gelecek (Toekomstige Toekomst). Ze was de Turkse afgevaardigde voor de Y20, de jongerenversie van de G20.

Over Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS) heb je het afgelopen jaar al eens in EM kunnen lezen. De vier bestuursleden zijn genomineerd, maar werken samen met een pool van vijftig geneeskundestudenten. Zij zetten zich vrijwillig in om de gezondheid van (vaak kwetsbare) Rotterdammers te verbeteren.

Kyra sprak zich dit academisch jaar uit over hoe ontoegankelijk de campus is. Ze beschreef het als een ‘ware hel voor mensen in een rolstoel’.Momenteel wordt er gewerkt aan een plan om de campus toegankelijk te maken. De student Gezondheidswetenschappen en Filosofie hoopt vooral dat toekomstige studenten toegankelijker onderwijs krijgen.

Sandra Garstka (International Business and Business Economics) hoorde eind februari van een tante in Polen dat mensen spullen inzamelden om te schenken aan vluchtelingen uit Oekraïne. Sandra twijfelde niet lang en begon haar eigen actie: ‘EUR for Ukraine’. Er kwam meer binnen dan ze aanvankelijk dacht en moest een vrachtwagen huren om alles te vervoeren.

Vanaf wanneer kan er gestemd worden?

14 juni maken we de winnaar bekend tijdens The Bye Bye Show, de onofficiële afsluiting van het academisch jaar. In de twee weken daarvoor kan er gestemd worden. De student met de meeste stemmen wordt Student van het Jaar.