Storm Franklin raast maandagochtend nog over de campus. Toch is nichtje Eunice niet vergeten. Vrijdagavond sloeg een windstoot een raam in het Theilgebouw kapot. Of het raam kapot is gegaan door een object of door de wind zelf is onduidelijk. De hele hal is afgezet met een lint. Overal liggen glasscherven en plasjes regenwater. Kunstwerken die op de eerste verdieping hangen zijn weggehaald om schade te voorkomen.

 

stormschade7_woudestein_2022-22-02_peer van tetterode
Opvallend veel huurscooters zijn door de storm omgevallen.

Een aantal collegezalen, CT4, 5 en 6 zijn afgesloten. Het onderwijs dat daar gepland was gaat wel door maar studenten moeten voor enkele colleges naar andere zalen. In CT6 is een lekkage, laat een woordvoerder van de EUR weten. In de overige zalen liggen glasscherven afkomstig van de ruit. Hoelang dit zal duren is vooralsnog onduidelijk.

Alhoewel beveiligers bevestigen dat het ruit om vier uur wordt hersteld, zijn de meeste gevolgen van de schade nog niet geheel te overzien. De kosten van de reparatie van de ruit, de stenen en de lekkages zijn nog niet ingeschat. Ook is het onduidelijk hoelang de herstelwerkzaamheden gaan duren.

stormschade3woudestein 2022-21-02peervantetterode
Wanneer de opgewaaide tegels worden hersteld is onduidelijk. Beeld door: Peer van Tetterode

Lekkage in EUC

In het Erasmus University College ontdekten beveiligers zaterdagmiddag een ernstige lekkage op de bovenste verdieping, waar kantoren zitten. Die is ontstaan door schade aan het dak. De verdieping is op dit moment niet toegankelijk voor medewerkers. De gemeente is eigenaar van het pand en is op dit moment bezig met het vaststellen van de schade.

stormschade6_woudestein_2022-02-21_peer van tetterode
Niet enkel in de gebouwen van de campus maar ook buiten is schade.

Woudestein

De schade beperkt zich op Woudestein niet enkel tot het Theilgebouw. Op het plein voor het gebouw zijn veel tegels losgewaaid. Er ligt een oppervlakte van ongeveer tien vierkante meter aan tegels los. Die liggen her en der verspreid.

Voor de rest valt de stormschade op de campus mee, op enkele omgewaaide bomen, elektrische scooters, fietsen en bouwhekken na.

Het rijdende robotwagentje van de Spar, Rosie, rijdt maandag niet. Een medewerker laat weten dat de campussupermarkt schade aan het wagentje door regen en harde windstoten wil voorkomen.

stormschade2theil 2022-21-02peervantetterode
De ruit in de Theil-hal is vrijdagavond kapotgewaaid. Beeld door: Peer van Tetterode