Iedereen die nog geen vaccinatieafspraak gemaakt heeft, kan terecht bij de ‘prikbus’. Internationale studenten en medewerkers zijn ook welkom. Op vertoon van een legitimatiebewijs (met burgerservicenummer) krijgen zij het Pfizer-vaccin. Je kunt er meteen een afspraak maken voor een tweede prik. Ook mensen die al een eerste prik hebben gehad en een tweede willen halen zijn welkom, mits de eerste prik 21 dagen geleden is.

Open van 9 tot 4

Op de mobiele vaccinatielocatie worden ter plekke je gegevens geregistreerd, zodat je naderhand de CoronaCheck-App kunt gebruiken om je vaccinatiebewijs te laten zien.

De prikbus staat deze en volgende week op dinsdag, woensdag en donderdag op de campus, en ook nog op maandag 13 en dinsdag 14 september. Op die dagen is de vaccinatielocatie geopend van 9 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags.

Misschien even wachten

In Maastricht werd door de plaatselijke GGD juist besloten om niet in een bus te vaccineren op de campus, omdat er zorgen waren over de veiligheid en de capaciteit. Het is nog niet helemaal duidelijk of de prikbus in Rotterdam daadwerkelijk een bus is, of dat de GGD met een priklocatie zonder wielen op de campus komt staan.

Een woordvoerder van de universiteit laat weten dat geïnteresseerden er rekening mee moeten houden dat ze misschien even moeten wachten voor ze aan de beurt zijn. “Het is natuurlijk geen grote locatie zoals bij de SS Rotterdam, dus er kunnen niet veel mensen tegelijk gevaccineerd worden.”