Om de waterkwaliteit te herstellen worden er nieuwe waterleidingen geïnstalleerd, te beginnen op de begane grond. Daar is ook de kantine gevestigd. Die zal daardoor naar verwachting eind augustus weer de deuren kunnen openen. Vervolgens zijn de andere verdiepingen één voor één aan de beurt. Die werkzaamheden staan gepland tot december 2021.

Het Tinbergengebouw is sinds 20 mei dicht, toen er legionella in het drinkwater werd aangetroffen. Het gebouw werd toen al een tijd nauwelijks gebruikt, door het thuiswerken en de sluiting van de studieplekken in afwachting van Testen voor je toekomst. Door de legionellasluiting zijn momenteel de kantine, het kantoor van Erasmus Magazine en het kantoor van de Universiteitsraad ook gesloten. Ook zijn verschillende ict-diensten tijdelijk verhuisd naar andere gebouwen.

Ondanks dat er in bijvoorbeeld het aansluitende Theilgebouw wel veel wc’s beschikbaar zijn, kan het gebouw toch niet open voor kantoormedewerkers of studenten. “Volgens het Bouwbesluit dienen gebouwen met een onderwijs- of kantoorfunctie over voldoende toiletruimten te beschikken. Om die reden kunnen we het Tinbergengebouw niet openen zonder dat er sanitaire voorzieningen aanwezig zijn”, laat de universiteit via het intranet weten.

tinbergen-gebouw-renovatie-cepezed-architect-artist-impression-1

Lees ook

Renovatie Tinbergengebouw half jaar vertraagd door mislukte aanbesteding

De overspannen aannemersmarkt leidde ertoe dat geen enkele aannemer bereid was de klus te…