“Uit voorzorg sluiten we het gebouw”, laat woordvoerder Imad El Kaka weten. “Medewerkers die daar hun kantoor hebben, kunnen onder begeleiding hun spullen halen en een andere werkplek zoeken.”

Legionella is een groot probleem tijdens de coronacrisis, doordat veel gebouwen weinig worden gebruikt en het water dus slecht doorloopt. El Kaka: “Tijdens de coronapandemie is hier extra aandacht voor geweest en zijn er extra maatregelen genomen om legionella te voorkomen. Dit is overal goed gegaan, tot nu in het Tinbergengebouw. Hier is een overmatige hoeveelheid legionella geconstateerd.”

Gereserveerde studieplekken

De hoogbouw midden op de campus stond de laatste tijd grotendeels leeg. In afwachting van een renovatie werden enige tijd geleden al verschillende afdelingen overgebracht naar andere gebouwen. Ook de studieplekken in het gebouw zijn gesloten, omdat die gereserveerd waren voor de pilot ‘Testen voor je toekomst’, waarvan woensdag duidelijk werd dat die voorlopig niet doorgaat.

In het gebouw werkt nog wel een ‘heel gering’ aantal medewerkers, weet El Kaka. “Die zijn voornamelijk van de Erasmus School of Economics en die faculteit heeft ook huisvesting in het E-gebouw.”

De sluiting betreft alleen de hoogbouw zelf en duurt tot in ieder geval 21 juni. De loopbrug tussen Tinbergen en het Erasmusgebouw en de oversteek tussen Tinbergen en het Theilgebouw, waarin onder andere de Universiteitsraad en Erasmus Magazine hun kantoor hebben, blijven toegankelijk.

kleedkamer afgesloten legionella erasmus sport foto Elmer (1)

Sport had eerder ook last van legionella

Kleedkamers sportgebouw dicht door legionellabesmetting

De dameskleedkamer bij het fitnesscentrum in Erasmus Sport is al sinds de zomer dicht. Nu…

Lees één reactie