Een woordvoerder van het College van Bestuur laat dat weten. Begin maart 2020 werd bekend dat Severens terugtrad als prodecaan van de ESHPM, na klachten van twee personen bij de Commissie seksuele intimidatie, agressie en geweld van de universiteit. De universiteit besloot na het horen en onderzoeken van deze klachten een extern onderzoek in te stellen.

Severens kon tijdens het externe onderzoek nog wel aanblijven als hoogleraar, maar gaf geen colleges meer en nam ook geen bestuurlijke taken meer op zich. Severens zelf benadrukte destijds dat het zijn persoonlijke beslissing was om terug te treden als hoofdbestuurder van de ESHPM. Hij was prodecaan sinds 1 januari 2018.

“Met de uitkomsten van dit onderzoek zijn partijen tot het inzicht gekomen om afscheid van elkaar te nemen”, laat een woordvoerder in een verklaring weten. “In het belang van alle partijen en een goede afwikkeling van deze kwestie.” De woordvoerder zegt dat de universiteit en de ex-prodecaan daartoe in goed overleg hebben besloten.

Severens heeft zelf niets toe te voegen aan het ‘overeengekomen persbericht’, laat hij weten.

Lees 4 reacties