hans-severens
Hans Severens Beeld door: EUR

Dat bevestigen verschillende bronnen aan Erasmus Magazine. De klachten tegen Severens zijn afkomstig van twee vrouwen, blijkt uit onderzoek van EM.

Het College van Bestuur, dat vrijdag intern een summier bericht verspreidde over het terugtreden van Severens, wil de gang van zaken bevestigen noch ontkennen. Het bericht op het intranet spreekt van persoonlijke omstandigheden waardoor hij zijn taken deels neerlegt, maar maakt geen melding van het externe onderzoek.

Severens, die in afwachting van het externe onafhankelijk onderzoek geen verder commentaar wil geven, laat weten dat het zijn persoonlijke beslissing was terug te treden als prodecaan. Hij kan wel aanblijven als hoogleraar, maar zal geen colleges meer geven of bestuurlijke taken op zich nemen.

Werner Brouwer waarnemend prodecaan

Een procedure voor de benoeming van een nieuwe prodecaan start op korte termijn, zo laat het College van Bestuur weten. Hoogleraar Gezondheidseconomie Werner Brouwer, die van 2012 tot 2018 al prodecaan was, zal in de tussentijd waarnemend prodecaan zijn.

Gezondheidswetenschapper Severens speelt al jarenlang een prominente rol in de Nederlandse gezondheidszorg. Zo was hij tussen 2014 en 2017 vicevoorzitter bij de Gezondheidsraad. Na een carrière langs de universiteiten in Maastricht en Nijmegen is hij sinds 2009 werkzaam aan de Erasmus Universiteit als hoogleraar Evaluation in Healthcare. Sinds 1 januari 2018 was hij prodecaan van de ESHPM.

Hans Smits voorzitter college van bestuur 3 – Aysha Gasanova

Lees meer

Collegevoorzitter stelt paal en perk aan racisme en #MeToo

Collegevoorzitter Hans Smits reageert op recente incidenten rond sociale veiligheid op de…

Lees 3 reacties