Nathan Starmans was International Business Administration student aan de Erasmus Universiteit en lid van roeivereniging Skadi en studentenvereniging RSC/RVSV. “Nathan was een hele sportieve jongen en is twee keer de Mont Ventoux op gefietst. Zijn ouders hadden bedacht om de komende zomer dat met vrienden opnieuw te doen, ter ere van hem. Ze wilden daar een goed doel aan koppelen”, zegt initiatiefnemer en vriendin Anne Philipse.

Dat goede doel moest Diergaarde Blijdorp worden, dat grote verliezen lijdt vanwege corona. Nathan groeide op in Schiebroek/Hillegersberg en kwam regelmatig in de dierentuin. Hij had een grote passie voor dieren. “Hij heeft ongeveer elke diersoort wel als huisdier gehad. Van vissen en vogels tot luipaardgekko’s. Ook had Nathan een eigen vissenkwekerij. Hij kocht speciale soorten guppy’s, die kinderen kregen in speciale kleuren en die verkocht hij dan weer door”, zegt Oscar Galjaard, sinds de middelbare school bevriend met Nathan.

Exlusieve sneakers

Nathan Starmans I WILL

Lees meer

In Memoriam Nathan Starmans

It is with great sadness that we have to announce the tragic death of second year IBA…

In een grote groep willen de vrienden en familie van Nathan als wederdienst voor de donaties de Mont Ventoux op fietsen. “Nathan had dat al eens gedaan, hij fietste veel met zijn vader en kon dat goed. Het lukte hem zelfs in 1 uur en 55 minuten,” zegt Oscar. “Voor mij wordt het de eerste keer, ik heb net een fiets gekocht en we gaan de komende maanden hard trainen.”

Het streefbedrag dat de groep, die zichzelf TeamNathan4Blijdorp noemt, bij elkaar wil halen is 21.500 euro, dat staat gelijk aan de 21,5 kilometer die de fietsers in juli moeten klimmen op de hellingen van de Zuid-Franse berg. De inzamelingsactie is deze week begonnen. “We zitten nu al bijna op de helft van dat bedrag”, zegt Anne. “Er wordt vanuit alle hoeken gedoneerd, dat is mooi om te zien. Van buren, van Skadi, van RSC/RVSV.”

Anne en Oscar willen ook bedrijven benaderen om ze te sponsoren. Geheel in de geest van hoe Nathan was. “Hij was erg gedreven, enorm ondernemend. Na de guppy’s kocht hij een tijdje samen met Oscar dure sneakers voor een scherpe prijs in. Een paar maanden later verkochten ze het met winst. Als hij ergens voor koos, stak hij daar al zijn energie in.”

Doneren kan hier