Strontlazarus, een bakkie pleur, koeietiet, groos. Als nieuwe Rotterdamse student leer je een hoop nieuwe taal in je eerste weken. Door de sociale beperkingen vanwege het coronavirus hangen nieuwe studenten waarschijnlijk niet zo vaak in de kroeg als normaal en daardoor wordt hun taalontwikkeling belemmerd. Maar geen zorgen, EM lost het graag op en biedt een spoedcursus Rotterdams en studentikoos.

Bron: youtu.be

Wanneer EM met een bakje bitterballen aankomt, reageert de Italiaanse student Raffaele William Bruni: “Bitterballen? Heten ze zo omdat ze bitter zijn?” Na zelf proeven is hij helemaal om. “Ze zijn lekker!”

Verder hebben alle internationale studenten verrassend genoeg wel een goed idee van wat ‘strontlazarus’ betekent. Aan de andere kant vangt ‘een bakkie pleur’ wat vreemde blikken op. Bij ‘spoorknor’ dacht Nederlandse Co Engberts aan een ‘knor’ (een student die geen lid is van een gezelligheidsvereniging, red.) die heel graag een lid wordt maar tevergeefs. Gefrustreerd zegt Slovaakse student Viktoria Varga: “De Nederlandse taal is echt belachelijk.”