Jelle-Mooij-met-een-visnet-coronademonstratie-960×1280

Lees meer

Coronabesmetting SSR: ‘Besluit van de universiteit is overdreven’

Nu blijkt dat 23 dispuutsleden van studentenvereniging SSR-R het coronavirus hebben…

“Het was fijn dat wij als vereniging ons hele verhaal persoonlijk konden vertellen”, vertelt voorzitter Jelle Mooij. Ook volgens de universiteit was het een ‘constructief gesprek’ waarna werd besloten dat de vereniging weer mag meedoen aan online programma’s tijdens de Eurekaweek. “Wij realiseren ons terdege dat het voor SSR van groot belang is zich kenbaar te maken aan de nieuwe lichting studenten van de EUR”, zegt een woordvoerder van de universiteit. Mooij: “Onze programma’s kun je vinden op de officiële website van de Eurekaweek, maar ook op onze website en social mediakanalen.”

Dispuutsreis

Afgelopen week liepen 23 leden van een SSR-dispuut het coronavirus op tijdens een vakantie in Griekenland. Rector magnificus Rutger Engels vond de situatie dermate ernstig dat hij besloot de vereniging direct uit te sluiten van alle Eurekaweekprogramma’s, zowel fysiek als online. De besmette leden gingen direct in quarantaine zodra de uitslag van de coronatest bekend was. Ook heeft er bron- en contactonderzoek plaatsgevonden via de GGD-Rotterdam-Rijnmond.

studenten tegen corona 4

Lees meer

Corona-uitbraak na Griekenlandreis SSR: 23 leden besmet

De universiteit sluit de vereniging uit van alle activiteiten tijdens de Eurekaweek.

Lees 4 reacties