Morgen valt het officiële besluit, maar de ingewijden achten de kans dat de introductieweken alsnog mogen doorgaan heel klein, schrijft RTL.

In Rotterdam is de discussie over het wel of niet doorgaan van de Eurekaweek al iets langer gaande, omdat onder Rotterdamse studenten relatief veel besmettingen met Covid-19 zijn. Woensdag kondigde studentenvereniging RSC/RVSV al aan alle fysieke activiteiten tijdens de introductieweek te schrappen. Een dag eerder begonnen studenten aan een campagne tegen corona, in de hoop dat daardoor de fysieke activiteiten tijdens de week toch door zouden kunnen gaan.

Online

Burgemeester Ahmed Aboutaleb zou deze week nog een besluit nemen over de vergunningverlening aan de Eurekaweek, maar het kabinet zou hem dus weleens te snel af kunnen zijn. Als die vergunning er niet komt, zal de Eurekaweek volledig online moeten plaatsvinden.

Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond om 19.00 uur een persconferentie over de coronamaatregelen.

coronavirus verlaten campus mondkapje

Lees meer

Groep EUR-studenten besmet met corona

Een cluster van tussen de tien en twintig studenten in Rotterdam is besmet geraakt met…

Lees één reactie