Een cluster houdt in dat er relaties te leggen zijn tussen de besmettingen, maar dat niet per se alle besmettingen op dezelfde plek hebben plaatsgevonden. Het bron- en contactonderzoek loopt nog, en dus kan het aantal besmettingen onder studenten nog fors oplopen, denkt de GGD.

De besmettingen zouden volgens een woordvoerder op verschillende plekken hebben plaatsgevonden, zoals feestjes, barbecues, terrasbezoek en sporten.De GGD weet in elk geval van twee ‘sociale bijeenkomsten’ waar studenten besmet zijn geraakt. Waar dat precies was, wil de GGD uit privacyoverwegingen niet zeggen.

Studenten nemen de coronamaatregelen niet altijd even serieus, ziet de GGD. “Ze houden zich niet altijd aan de voorschriften en ook als ze klachten hebben, melden ze dit minder snel, maar bezoeken ze nog wel sociale bijeenkomsten.”

Lees één reactie