“Het is voor ons onverantwoord om het door te laten gaan”, zegt preses Guido van Winden, die benadrukt dat de situatie niet voor alle verenigingen hetzelfde is. “Bij ons spelen de verenigingshuizen een hele belangrijke rol. Wij verwachtten 750 logés tijdens de Eurekaweek, dat is niet meer te doen.”

Op de soos zijn de deelnemers aan de Rotterdamse introductieweek alleen nog welkom om zich in te schrijven bij de oudste studentenvereniging van de stad. Verder heeft het corps nog allerlei online activiteiten in petto voor de nieuwe lichting studenten.

Van Winden bevestigt dat de kennismakingstijd van de vereniging zelf wel doorgaat. In hoeverre de ontgroening dit jaar anders is dan andere jaren wil hij niet toelichten, wel verzekert hij dat alle activiteiten ‘coronaproof’ zullen zijn.

Vergunning

Tot nu toe is RSC/RVSV de enige grote studentenvereniging die de activiteiten tijdens de Eurekaweek staakt. De andere verenigingen zijn volgens voorzitter Merel van Lunen van de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKvV) ‘voortdurend in overleg’ over de ontstane situatie.

Zo’n 32 Rotterdamse studenten raakten de afgelopen tijd besmet met het coronavirus. Dinsdag deden zo’n vijftig studenten mee aan de start van de campagne ‘Studenten tegen corona’. Met de campagne wil de studentengemeenschap aan Rotterdam en in het bijzonder burgemeester Aboutaleb laten zien dat het de corona-epidemie wel degelijk serieus neemt en zich aan de regels houdt. Het aantal besmettingen tijdens de komende dagen speelt een belangrijke factor in de beslissing van Aboutaleb om een vergunning te verlenen aan de Eurekaweek.

Studenten tegen corona 1

Lees meer

Studenten voeren campagne tegen corona: ‘Niet lullen maar testen’

De coronacampagne is dinsdag officieel van start gegaan, en dat is geen overbodige luxe.…