Tegen het AD zegt wethouder Bas Kurvers (VVD) dat hij deze maatregel alleen wil nemen in wijken waar dat echt nodig is. “Hiermee geven we een signaal dat we de leefbaarheid in de wijk willen verbeteren en overlast tegen willen gaan.” De maatregel moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

De maatregel is volgens Kurvers een opmaat naar langetermijnoplossingen: “We werken een nieuw systeem uit voor kamerverhuur. De raad krijgt in de tweede helft van dit jaar een voorstel.” Bovendien werkt de gemeente aan een actieplan voor studentenhuisvesting in Rotterdam.

Klachten

Bewoners in Kralingen en Rotterdam-West beklagen zich al langer over verkamering in hun wijken. Eind vorig jaar voerden bewoners van de Mathenesserweg actie tegen de verkamering in hun straat. Ze protesteerden tegen de wildgroei van studentenkamers, in panden die worden opgekocht door vastgoedondernemers. In een essay in Erasmus Magazine in 2013 stoorde schrijver Ernest van der Kwast zich samen met buurtbewoners aan de overlast die werd veroorzaakt door studenten in het Lusthofkwartier.

Bouwput xior studentenwoningen campus foto Boris Berg 2

Lees meer

Groot tekort aan kamers verwacht in Rotterdam

Studentensteden waar de woningnood onder studenten hoog is, bouwen er tot 2026 flink wat…

Lees 4 reacties