Bron: www.youtube.com

Geneeskundestudent Jasper werkt op de kinder-intensive care en in het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Bij het LCPS heeft hij nog werk, maar de diensten op de kinder-IC zijn voor nu voorbij. “Zoals je in het nieuws hoort gaat het steeds beter, en zijn er steeds minder coronapatiënten. De normale zorg kan steeds vaker worden hervat.”

Kinderverpleegkundigen die op de corona-ic werkten kunnen weer terug naar de kinder-ic. “Daardoor zijn  wij niet meer altijd nodig. Dat is heel goed nieuws natuurlijk, aan de andere kant betekent het wel dat ik daardoor mijn laatste dienst heb gehad bij de kinder-ic. Ik draag m’n collega’s een warm hart toe en wens ze heel veel succes.”

“De opleiding voor veel coassistenten ligt stil, veel studenten zitten thuis. Ondertussen betalen ze wel collegegeld. Een bijbaan hebben ze niet, of die is door de crisis vervallen. Dus raken sommigen financieel in de knel. Ze moeten bijlenen en hebben geen mogelijkheden om inkomsten te genereren. Ik heb nog het voordeel dat ik een aantal diensten mag blijven draaien bij het LCPS. De opleiding Geneeskunde is hard bezig om verder te kunnen. Sommige vakken worden al online gegeven en ook de coschappen worden hier en daar weer opgestart.”

“Zoals het er nu uitziet mag ik 25 mei mijn coschappen hervatten. Ik hoop het wel,want ik houd er niet van om thuis te zitten.”

vlcsnap jasper klasen landelijk coordinatiecentrum patienten spreiding corona onderwijscentrum erasmus mc

Bekijk een eerder vlog van Jasper

Student op het LCPS: ‘Het is echt een militaire operatie’

Behalve op de intensive care voor kinderen loopt geneeskundestudent Jasper Klasen ook…

Tijdens de coronacrisis volgt EM geneeskundestudenten die aan het werk zijn op de intensive care van het Erasmus MC, waar veel coronapatiënten worden behandeld. Wekelijks vertellen Merve Rousian,  Britt Hoeven en Jasper Klasen over hun ervaringen. Bekijk alle vlogs >>