Bron: www.youtube.com

De geneeskundestudenten die in het Erasmus MC op de intensive care werken zijn vooral bezig met bevoorrading van patiëntenkamers en ondersteuning van de verpleegkundigen. Merve neemt ons mee tijdens haar dagdienst en laat zien hoe zo’n patiëntenkamer eruitziet.

Naast de deur is een groot raam. “Zodat je in een oogopslag kunt kijken naar de patiënt, de monitor, de pompen en de beademingsapparatuur.” Met die pompen wordt medicatie toegediend aan de patiënt. “Een van de belangrijkste dingen in de kamer is de monitor. Daarop kun je onder andere ECG (Elektrocardiogram, dat de activiteit van de hartspier aangeeft), de hartslag en saturatie zien. Die monitor is belangrijk om te kunnen zien hoe het met een patiënt gaat. Zij worden op de IC meestal beademd en kunnen dat daardoor zelf niet goed aangeven.”

Merve Rousian bij Erasmus TV

Lees meer

Erasmus TV: ‘Werken op de IC is zwaar, maar je haalt er ontzettend veel voldoening uit’

In de aflevering van vandaag: geneeskundestudent Merve Rousian vertelt over haar werk op…

Tijdens de coronacrisis volgt EM geneeskundestudenten die aan het werk zijn op de intensive care van het Erasmus MC, waar veel coronapatiënten worden behandeld. Wekelijks vertellen Merve Rousian, Robbert-Jan Raad, Britt Hoeven en Jasper Klasen over hun week.