Uit het onderzoek, waar voornamelijk studenten van de Erasmus School of Economics, de Rotterdam School of Management en de Erasmus School of Law hebben meegedaan, blijkt dat 17 procent zegt een redelijk slechte verbinding te hebben. 2 procent heeft het over een extreem slechte verbinding.

Thuistentamens

Bovendien heeft volgens het onderzoek 18 procent van de studenten geen webcam, terwijl dat vereist is voor veel thuistentamens. Bij het Erasmus University College zijn bijvoorbeeld 22 tentamens afgenomen waarbij de studenten gedurende het hele tentamen gefilmd werden.

Mocht de universiteit eerder dan verwacht weer beginnen met fysieke colleges, dan moeten veel studenten zorgen dat ze snel weer terug zijn. 19 procent verkeert momenteel namelijk in het buitenland, zo blijkt uit de enquête.

laptop plantje earpods stock

Lees meer

‘Vlekkeloos verloop’ 22 thuistentamens EUC, maar nog vraagtekens bij privacy

Elke student werd gedurende het hele tentamen gefilmd en achteraf gescand op…

Toiletbezoek

Studenten geven in het onderzoek aan zich zorgen te maken over privacy, valsspelende medestudenten en dat tentamens moeilijker zullen zijn dan normaal. Daarnaast vragen ze zich af hoe het zit met toiletbezoeken tijdens tentamens.

Aan het onderzoek deden 936 studenten mee, terwijl er 4883 studenten waren benaderd.

Rutger Engels in Erasmus TV 26 maart

Lees meer

Onderwijs en tentamens ‘in principe’ online tot 1 juni

De Erasmus Universiteit heeft besloten om al het onderwijs tot 1 juni online te laten…