De huidige crisissituatie kan veel verschillende emoties oproepen, vertelt Roos Schelvis, HR-beleidsmedewerker en onderzoeker aan de EUR. “De een heeft het gevoel eindelijk te kunnen focussen, bij de ander overheersen angsten en zorgen. Voor die mensen hebben we sinds vrijdag OpenUp. Deze dienst kan helpen bij allerlei vormen van mentale problemen. Denk aan een eigen psycholoog on speed dial.”

Ook mensen die niet door de universiteit betaald worden maar hier wel werken, mogen gebruik maken van OpenUp, een dochteronderneming van psychologenpraktijk iPractice. Je kan online een consult boeken bij een van de psychologen. Een intakegesprek duurt 25 minuten, en mag met of zonder videoverbinding.

Werkdrukmonster depressie burnout burn-out studentenwelzijn

Onderdeel van de Special

Broedplaats voor burn-outs

Ondanks allerlei maatregelen, lijken problemen met mentale gezondheid alleen maar toe te…

“Er wordt op maat naar jouw klachten gekeken”, vertelt Schelvis. “Misschien is er maar één gesprek nodig, misschien twee of meer.” Als er langdurige hulp nodig is, kun je via de huisarts of bedrijfsarts een doorverwijzing krijgen naar bijvoorbeeld iPractice.

Niet uit de lucht vallen

De mentale gezondheid van medewerkers staat bovenaan de prioriteitenlijst van het College van Bestuur en personeelszaken. Schelvis werkt hieraan sinds november. “In december sprak ik al eens met iPractice over een mogelijke samenwerking.”

balans

Lees meer

Om de tafel met een work-life balance coach

‘Je lijf kan niet altijd vol gas gaan. Soms moet je even remmen of stilstaan’

Via het intranet MyEUR kunnen medewerkers adviezen, tips en meer hulpopties vinden. Hier staan bijvoorbeeld contactgegevens van verschillende work-life balance-coaches waar de universiteit een samenwerking mee heeft. “Deze coaches kunnen helpen bij het indelen van je thuiswerkdag, of hoe je efficiënter te werk kunt gaan.”

Erasmus TV

In deze video geeft Roos Schelvis verschillende thuiswerktips

Erasmus TV: universiteit wil meer helderheid over verbod op samenkomsten tot 1 juni

In deze nieuwe aflevering van Erasmus TV krijg je tips om mentaal en lichamelijk gezond…