De protestbeweging stapte vorige maand naar de arbeidsinspectie met meer dan 700 meldingen van structureel overwerk aan de universiteiten. De klachten varieerden van lichamelijke aandoeningen tot psychische en relationele problemen.

De FNV deed als vakbond formeel de melding bij de inspectie. “En zoals het hoort hebben we nu ook een formele bevestigingsbrief gekregen”, zegt bestuurder Jan Boersma.

“Bij de overhandiging van het rapport hadden we al aangegeven dat we de klacht in behandeling zouden nemen”, zegt een woordvoerder van de arbeidsinspectie. “Nu staat dat dus ook officieel op papier.” Wanneer het onderzoek van start gaat en hoe het vorm krijgt, is nog niet besloten.

Damian-Trilling-docent-werkdruk-protest-demonstratie-woinactie

Lees meer

Stress, slaaptekort en huwelijksproblemen: wetenschappers doen meer dan 700 meldingen bij arbeidsinspectie

Psychische problemen, stukgelopen relaties, lichamelijke klachten. Protestbeweging…