De gemeente Rotterdam onderzoekt de verkeersveiligheid rondom de campus, nadat een EUR-medewerker zwaargewond raakte bij een ongeluk op de Kralingse Zoom. Vooral die oversteekplaats is problematisch, blijkt uit een rondgang langs studenten.

De laatste tijd vonden er verschillende verkeersongelukken plaats rondom de campus Woudestein. Afgelopen zomer is een maaltijdbezorger aangereden en overleden op de Burgemeester Oudlaan. Op de Honingerdijk is in januari een fietser onder een vrachtwagen gekomen. En op de Kralingse Zoom raakte een EUR-medewerker zwaargewond na een ongeluk op het zebrapad.

Studenten vinden vooral die oversteekplaats richting het metrostation gevaarlijk. “Je kunt goed zien dat automobilisten ongeduldig raken”, zegt studente Gezondheidswetenschappen Maria. “Dat is op zich wel begrijpelijk want er staan hier altijd gigantische files.”

Bij de Burgemeester Oudlaan en Honingerdijk lopen de meningen uiteen. “Sommige auto’s rijden hier veel te snel”, zegt psychologiestudent Britt over de Burgemeester Oudlaan. “Maar er staan weleens politieagenten die het een beetje tegenhouden.” Econometriestudent Thijs vindt de straat daarentegen niet gevaarlijk. “Ik fiets wel eens langs de Burgemeester Oudlaan, maar ik heb nooit ongelukken gezien of iets dergelijks.”

Studenten vinden dat voetgangers beter moeten opletten, maar ze zijn met elkaar eens dat een stoplicht waarschijnlijk een goed idee is.

Bron: www.youtube.com