Dat laat de woordvoerder van wethouder Judith Bokhove (GroenLinks, mobiliteit) weten. “Er is contact tussen de universiteit en het team verkeersveiligheid van de gemeente en er komt op korte termijn een afspraak om de zorgen over de veiligheid te bespreken en de verkeerssituatie rondom de campus te bekijken”, aldus de woordvoerder.

Op 8 januari rond 19:30 uur raakte een 27-jarige promovendus van de ESE zwaargewond toen hij het zebrapad op de Kralingse Zoom overstak richting het metrostation Kralingse Zoom. Hij moest met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis.

’Een groot zorgpunt van het College van Bestuur’

Het ongeluk was het zoveelste in een reeks verkeersincidenten rondom de campus en reden voor de  universiteit om aan de bel te trekken. In een gesprek met wethouder Bas Kurvers (VVD, bouwen) en met gebiedsmanagers bracht de universiteit haar ‘grote zorgen’ onder de aandacht van het gemeentebestuur. “De gemeente onderkent die zorgen ook en gaat de verkeerssituatie verder onderzoeken”, zegt een woordvoerder van de universiteit.

Wanneer de gemeente met eventuele oplossingen komt, is onbekend. “Dat kan even duren,” zegt de woordvoerder, “maar het kan ook snel zijn.” Bij een vergelijkbare situatie op een gevaarlijk verkeerspunt in de stad, bij de Claes de Vrieselaan, nam de gemeente de eerste maatregelen al binnen drie weken, stelt de woordvoerder. Op die laan verongelukte in augustus een 39-jarige fietser uit Rotterdam.

Politieonderzoek in volle gang

De toestand van de 27-jarige promovendus is nog altijd onveranderd ernstig, hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie heeft het ongeluk van 8 januari in onderzoek en kan daarom nog geen mededelingen doen over de oorzaak van het ongeval, laat een politiewoordvoerster weten.

Zebrapad Kralingse Zoom

Lees meer

Universiteit in gesprek met de wethouder over verkeersveiligheid rondom campus

Vorige week vond er een ongeluk plaats op de Kralingse Zoom, waarbij een promovendus van…

Lees 3 reacties