“Er zijn bij de EUR vaker signalen binnengekomen over de verkeersveiligheid. Dit gaat met name over de Burgemeester Oudlaan en de Kralingse Zoom en betreft concrete voorvallen”, schrijft een EUR-woordvoerster in een verklaring.

Het gesprek komt daags na een aanrijding waarbij een 27-jarige promovendus van de Erasmus School of Economics zwaargewond raakte. Het ongeluk vond plaats vorige week woensdag rond 19:30 uur bij het zebrapad ter hoogte van de uitgang van de campus richting de metrohalte Kralingse Zoom. Volgens de politie lijkt het op een ‘noodlottig ongeval’.

“Wij hebben de gebiedsmanagers van de gemeente Rotterdam geïnformeerd over het ongeval. Eind van de week hebben wij een gesprek met wethouder Kurvers”, laat de universiteit weten. “De verkeersveiligheid rondom de campus heeft zeker onze aandacht en we onderzoeken hoe de veiligheid voor met name voetgangers en fietsers verbeterd kan worden.”

Situatie slachtoffer kritiek

Het ongeluk van vorige week woensdag is niet het eerste rondom de campus. Op de Burgemeester Oudlaan is afgelopen zomer een maaltijdbezorger van Sumo aangereden en overleden. Bij de oversteekplaats ter hoogte van het Excelsiorstadion raakte op 11 november een fietser gewond. In december werd een overstekende fietser aangereden op de Kralingse Zoom.

Het slachtoffer van het ongeval van vorige week woensdag ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie schreef in een persbericht over het ongeval dat de automobilist hem vermoedelijk over het hoofd had gezien vanwege slecht weer en zijn donkere kleding.

Zebrapad Kralingse Zoom

Lees meer

Voetganger zwaargewond na aanrijding naast de campus

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Lees 2 reacties