“Het lijkt vooralsnog op een noodlottig ongeval,” zegt een politiewoordvoerder. Het ongeluk vond rond 19.30 uur plaats bij het zebrapad ter hoogte van de uitgang van de campus, richting de metrohalte Kralingse Zoom. De politie roept op getuigen zich te melden.

In een persbericht laat de politie weten dat de 27-jarige man donkere kleren aan had en daardoor vermoedelijk door de automobilist over het hoofd is gezien. “Op het moment van de aanrijding waren de weersomstandigheden namelijk slecht.”

Niet de eerste keer

De klap van het ongeluk was zo hard dat de voorruit en de motorkap van de auto zware schade opliep. Het traumateam verleende ter plaatse eerste hulp. “Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Op dit moment is de situatie nog onveranderd met het slachtoffer,” zegt de politiewoordvoerder donderdagochtend.

Het is niet de eerste keer dat er op de wegen rond de campus ongelukken gebeuren met overstekende voetgangers en fietsers. Afgelopen zomer is een maaltijdbezorger overleden na een ongeval op de Burgemeester Oudlaan. Op maandagmiddag 11 november raakte een fietser gewond bij een aanrijding ter hoogte van de oversteekplaats bij het Excelsiorstadion. In december is op de Kralingse Zoom een overstekende fietser aangereden.

Lees 7 reacties