Wat doen jullie in hemelsnaam nu nog op de campus?

Jasper: “Ik ben voorzitter van het Eurekaweekbestuur, en Mariska is verantwoordelijk voor de marketing. De komende weken zijn wij heel druk bezig met het regelen van de laatste zaken. Het programma staat al best lang vast, dat is fijn; daar hoeven wij ons geen zorgen meer over te maken. Maar er zijn nog heel veel contractuele dingen die nu afgerond moeten worden.”

Wat maakt de editie van dit jaar bijzonder?

Jasper: “Naast de  vaste onderdelen als de opening, de sportdag, de cantus, en de Night of the Songs hebben we dit jaar wat andere locaties toegevoegd. We gaan voor het eerst richting Rotterdam-West, maar we staan bijvoorbeeld ook voor de Markthal.”

Wordt de druk gedurende de zomer steeds hoger?

Mariska: “Ja, want heel veel zakelijke dingen moeten af, die kunnen niet langer meer wachten want anders komt het te laat. Vergunningen, drukwerk, marketing, dat soort zaken. Die stress voel je wel, maar dat weet je ook van tevoren.”

Jasper: “In het begin van het jaar denk je als het vijf uur is: let’s go, we gaan naar de Smitse. Maar nu blijf je toch nog even zitten om iets af te ronden. De vergaderingen worden ook steeds langer. We hebben het onszelf wel wat makkelijker proberen te maken door bijvoorbeeld de vergunningen al vroeg aan te vragen.”

Mariska: “Die vergunningen stromen nu binnen, dus dat loopt soepel. Dat neemt ook wel wat van de druk weg.”

Hoe is het om zo’n week te organiseren? Is het moeilijker dan gedacht?

Mariska: “Ik denk dat wij allebei wel goed wisten waar we aan begonnen, omdat we vorig jaar al lid van de crew waren. Maar het blijft veel werk en echt een verantwoordelijkheid.”

Jasper: “Het is een hele grote organisatie, je ziet als buitenstaander alleen die vier dagen maar er zit veel meer achter.”

Mariska: “We zijn in december begonnen. Bizar eigenlijk hoe kort de Eurekaweek is in vergelijking met de voorbereidingsperiode waarin je naar die vier dagen toewerkt. En dan maar hopen dat het lekker weer wordt, want dat heb je niet in de hand.”

Hoe kijken jullie terug op die afgelopen acht maanden?

Jasper: “Heel goed. Je stopt acht willekeurige studenten bij elkaar in een bestuur en dan hoop je maar dat het werkt. Maar vanaf het begin liep alles heel soepel.

Mariska:  “We doen ook veel leuke dingen samen. Eind juni zijn we met elkaar naar Mallorca geweest, dat was erg leuk. Maar de komende weken zijn het vooral heel veel serieuze dingen die moeten gebeuren.”

Wanneer kunnen jullie tot rust komen?

Mariska: “In september beginnen wij direct met onze masterstudies. Er zit een weekje tussen, maar dan moeten we ook allemaal dingen afronden. Dus tijd voor rust is er voorlopig nog niet.”

Jasper: “Ik ben in september nog bezig met de afronding van de Eurekaweek; dan werf ik een nieuw bestuur en schrijf ik het overdrachtsverslag. Dus ik moet maar even kijken welke vakken ik wel en niet ga volgen.”

Sandra-Duimel-zomerserie-Marko-en-Jasper

Lees meer

‘De zomerweken zijn hell weeks, maar wel leuke hell weeks’

Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus? Sandra Duimel van het Studenten Service…