‘We vinden het belangrijk dat medewerkers een veilige werkomgeving ervaren en er voldoende ruimte is voor dialoog, ook bij verschillen van opvatting’, schrijft het CvB in een mail aan medewerkers van de faculteit.

Een onafhankelijk bureau moet het onderzoek vanaf begin juli gaan uitvoeren. Met de resultaten hoopt de universiteit meer inzicht te krijgen in de huidige cultuur, en hoe die verbeterd kan worden.

Vrijdag trok het College van Bestuur een plan in om de faculteit te fuseren met de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). Na negatieve adviezen van de raden van beide faculteiten, een open brief van een groot deel van de medewerkers van de ESHCC en een deel van de ESSB concludeerde het CvB dat er onvoldoende draagvlak is om de plannen nu door te zetten. De fusieplannen, en de ontdekking van plagiaat in stukken van de net vertrokken decaan Dymph van den Boom, leidden tot een openlijke strijd tussen medewerkers van de faculteit voor geesteswetenschappen.

vlag-ESHCC

Lees meer

Fusie ESHCC-ESSB van de baan

Na een wekenlange periode van discussies, open brieven en negatieve adviezen is het idee…