Het Rotterdamse meldpunt verwarde personen en het wijkteam hebben mogelijk niet juist gehandeld toen zij een melding binnenkregen over Joël S., blijkt uit dossierstukken die de NOS heeft ingezien. De conclusie van het nadere onderzoek naar de hulpverlening wordt na de zomer verwacht.

Verdachte S., die samen met Sarah in studentencomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan woonde, had gezegd dat hij een seriemoordenaar wilde worden en dat het tijd was voor ‘revanche’. Het is niet bekend waar hij wraak op wilde nemen.

Sarah Papenheim

Lees meer

Joël S. bekent doodsteken Sarah

De 23-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van het doden van psychologiestudent Sarah…

Helder van geest

Deskundigen zijn wel bij S. langsgegaan, maar oordeelden dat hij geen acute problemen had, aldus de NOS. Hij zag er verzorgd uit, was goed aanspreekbaar en helder van geest. De hulpverleners ondernamen niet direct actie en brachten de politie niet op de hoogte.

Sébas Diekstra, de advocaat die de moeder van Sarah bijstaat, zegt dat de hulpverleners onvoldoende gekwalificeerd waren en dat ze de dood mogelijk hadden kunnen voorkomen.

Sarah Papenheim

Lees meer

Iedereen zal zich Sarahs lach herinneren

‘Sarah heeft mij geleerd om het leuk te hebben in het leven en blij te zijn met wat je…

Aanvullend neurologisch onderzoek

Joël S. verscheen dinsdagochtend voor de tweede keer voor de rechtbank tijdens een pro-formazitting. Het forensisch onderzoek is inmiddels afgerond. Daaruit bleek onder meer dat er bloed van het slachtoffer op de kleding van S. zat. In maart bleek al dat hij de moord heeft bekend.

De onderzoeken naar de psychische gesteldheid van S. zijn nog niet afgerond. De psychiaters en psychologen die de verdachte tot nu toe hebben onderzocht adviseerden een neurologisch onderzoek. Daar ging de rechtbank dinsdag mee akkoord. Een neuroloog moet onderzoeken waar de hallucinaties en waanbeelden van S. vandaan komen.

Op 11 september wordt de zaak voortgezet.