De Amerikaanse psychologiestudente overleed op 12 december vorig jaar aan de gevolgen van steek- en snijwonden. Ze werd thuis aangetroffen nadat de moeder van de verdachte de politie had gewaarschuwd. S. had zijn moeder gebeld en gezegd dat hij een huisgenoot had neergestoken.

Verdachte Joël S. was de huisgenoot van Sarah, de twee deelden een appartement in wooncomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan.

Voorarrest

S. zit momenteel vast in de gevangenis in Scheveningen. Daar wordt onderzoek gedaan naar zijn psychische gesteldheid. Ook het forensisch onderzoek is nog bezig. De lopende onderzoeken duren nog zeker tot eind mei. Op 18 juni is waarschijnlijk de volgende zitting in de zaak.

Sarah Papenheim

Lees meer

Iedereen zal zich Sarahs lach herinneren

‘Sarah heeft mij geleerd om het leuk te hebben in het leven en blij te zijn met wat je…